Nota de premsa

Una contínua invitació a la reflexió amb la presentació del llibre d'Anna Vila

Els fills diferents es fan grans es va presentar dijous a Capellades

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Dijous passat va tenir lloc a Capellades la presentació del llibre Els fills diferents es fan grans de l’escriptora igualadina Anna Vila.

Després d’unes paraules de presentació de l’acte per part de Cristina Roca, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Capellades, l’acte es dividí en dues parts entrelligades. A la primera, l’escriptor capelladí Joan Pinyol va fer un esbós biogràfic i literari de l’autora i tot seguit donà a conèixer alguns aspectes rellevants d’aquest llibre publicat per Columna Edicions. Segons Pinyol, a Els fills diferents es fan grans, que esdevé la segona part del llibre que la mateixa Anna Vila publicà l’any 1991 amb el títol Els fills diferents per abordar la realitat de la seva filla Sandra -afectada per una paràlisi cerebral des del néixer-, hi conflueixen l’estimació sincera d’una mare disposada a lluitar perquè la seva filla tingui el millor a la vida, la professionalitat d’una infermera que té cura del benestar i de la salut dels altres i la sensibilitat d’una escriptora que, sense deixar de pensar que altres mons també són possibles, ens regala un relat ben colpidor a partir d’una experiència de tot, menys imaginada. Així, i a la manera de puzle gegant l’autora dóna a conèixer diferents realitats de la vida de la seva filla en la seva adolescència i inici de la maduresa, amb un estil directe i a vegades dur que també dóna peu a un to de crítica evident contra algunes persones i entitats que no fan tot el que haurien de fer per nois i noies que comparteixen les singularitats de la Sandra. En aquest sentit, i abans d’acabar la seva intervenció, Joan Pinyol va afirmar que “després de conèixer al detall les vivències de la protagonista del llibre, el regust que et queda és comparable al dels caramels àcids, on la dolçor i l’acidesa es combinen a parts iguals”. En la primera hi hauria el llistat de progressos assolits per la Sandra des dels 14 fins als 30 anys i en la segona, la llista també de traves, desencisos i obstacles que encara es troba en el seu camí.

En la segona part de l’acte, l’Anna Vila, que agraí molt sincerament les atencions rebudes pels organitzadors d’aquella vetllada, donà més detalls de la seva experiència amb la seva filla i analitzà, des de la primera persona, la problemàtica que envolta la realitat d’una noia deficient. Tal i com manifestà “aquest llibre forma part d’un projecte molt més ampli per tal de donar un testimoni directe de les vivències de la Sandra que sigui d’utilitat tant per a les famílies que es trobin o que es puguin trobar en una situació similar com per als diversos professionals dedicats a aquest tipus de discapacitats”. En aquest sentit ja té projectat un altre llibre que es dedicarà a la prematura vellesa de la Sandra.

L’acte, d’una hora i mitja de durada, comptà amb l’assistència d’una quarentena de persones la gran majoria representatives de l’àmbit educatiu i mèdic, a més de representants del govern capelladí i de diversos pares i mares interessats en el tema. Al final es produí un col·loqui entre el públic i l’Anna Vila en el qual els assistents van poder aclarir diferents aspectes en relació amb el tema tractat en un llibre que també van poder adquirir al final. Com a cloenda, l’Anna Vila va fer donació i va dedicar alguns dels seus llibres de literatura infantil a la Biblioteca de Capellades.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local