Per una escola inclusiva al Garraf

La Plataforma ciutadana alerta que els centres Margalló i Dolors Mallafré són a punt de saturar-se

La plataforma va convidar Gerardo Echeita per parlar sobre la integració. fdg/carles castro

La plataforma va convidar Gerardo Echeita per parlar sobre la integració. fdg/carles castro

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Convidat per la plataforma, Gerardo Echeita, doctor en psicologia i consultor de la UNESCO en el projecte “Necessitats especials a l’aula”, va ser parlar sobre la integració dels nens i nenes amb discapacitats físiques i psíquiques i dels beneficis que reporta per tots els alumnes. A més de la xerrada d’Echeita, la Plataforma va aprofitar per posar al dia els seus membres de la reunió que van mantenir el passat 22 de març amb el director general d’ordenació educativa de la Generalitat i la subdirectora de continguts curriculars i programes educatius per parlar de com afrontarà el nou govern el projecte de l’escola inclusiva.

De moment, la Generalitat no es planteja la creació de cap centre i, en canvi, consideren la possibilitat de modificar el pla director del govern de CiU. Des de la Plataforma es valora de manera negativa aquesta opció, ja que consideren que aquest pla director és un bon punt de partida de cara a l’escola inclusiva. Pels membres d’aquest col.lectiu, la solució a la manca de recursos que al.lega el govern català passa per una millor gestió dels recursos existents, com els professionals que ja treballen a les 122 escoles d’educació especial catalanes.

La Plataforma ciutadana per a una escola inclusiva al Garraf reivindica la integració dels alumnes amb algun tipus de discapacitat en les aules amb nens sense i alerten que cal evitar concentracions d’alumnes amb necessitats especials en un sol centre, com ara l’Escola El Margalló. Segons la Plataforma, aquest centre podria saturar-se en un futur pròxim ja que un 25% dels alumnes són discapacitats. Aquest és també el cas, afirma la plataforma, de l’Institut Dolors Mallafré, que assumeix l’educació d’estudiants d’altres poblacions. Per a la Plataforma, la solució passa perquè els alumnes puguin estudiar al municipi on viuen. Només així s’evitaria la saturació als centres i es facilitaria la integració.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local