LGTBI+

Sitges commemora l’Orgull LGTBI amb una campanya post-confinament per donar visibilitat a la diversitat sexual

Com a complement del lema “LGTBI, no et tanquis a l’armari”, la campanya inclou un missatge referent a la situació viscuda per persones del col·lectiu durant la pandèmia

La commemoració del Dia de l’Orgull, el proper diumenge, 28 de juny, comptarà amb la visita del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani

Redacció Sitges 25-06-2020 18:11 Lectures 2024
Sitges commemora l’Orgull LGTBI amb una campanya post-confinament per donar visibilitat a la diversitat sexual. Ajuntament de Sitges

Sitges commemora l’Orgull LGTBI amb una campanya post-confinament per donar visibilitat a la diversitat sexual. Ajuntament de Sitges

“LGTBI, no et tanquis a l’armari. Surt”. Aquest és el lema de la campanya de reivindicació i suport al col·lectiu LGTBI+ que ha engegat la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat de l’Ajuntament de Sitges.

La campanya es difondrà a través de les xarxes socials i també físicament, amb banderoles i tòtems distribuïts per diferents carrers cèntrics de Sitges amb l’objectiu, segons Júlia Vigó, regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, de “reivindicar i visibilitzar totes les identitats i sexualitats diverses”. En aquest sentit, l’Ajuntament ha volgut, enguany, posar en relleu la diversitat que hi ha darrere de les sigles LGTBI, pel que molts dels missatges van adreçats, específicament, a lesbianes, bisexuals, trans i gais.

Com a complement del lema “LGTBI, no et tanquis a l’armari”, la campanya inclou un missatge referent a la situació viscuda per persones del col·lectiu durant la pandèmia, amb el text: “Aquest 28 de juny no podrem desfilar el nostre orgull, però que ningú ens torni a tancar a l’armari”. La regidora Júlia Vigó ha explicat que “durant el confinament, moltes persones del col·lectiu s’han vist obligades a tornar-se a tancar a l’armari perquè la seva situació familiar o amb el seu nucli de convivència feia que fos difícil expressar la seva identitat sexual i de gènere lliurement. Aquesta campanya busca, en certa manera, desconfinar l’Orgull”.

A més, el servei de Drets Civils ha preparat un vídeo curt amb diversos missatges reivindicatius, amb els que es vol demostrar que l’Orgull és divers i es combina amb altres lluites socials, com són el feminisme, l’antiracisme o la inclusió de persones amb diversitat funcional.

També amb l’objectiu de donar visibilitat a la diversitat sexual i de gènere, el passat 6 de juny es va penjar al balcó de l’Ajuntament la bandera LGTBI, una bandera a la que se li han sumat nous elements reivindicatius, obra d’artistes locals, que decoren des d’avui la façana de l’Ajuntament.

 

Servei d’Atenció Integral LGTBI+

La campanya té també per objectiu informar al col·lectiu LGTBI sobre els serveis específics que l’Ajuntament de Sitges té a la seva disposició. Des del 2019 l’Ajuntament compta amb el Servei d’Atenció Integral local (SAI) per a les persones LGTBI.

EL SAI LGTBI és un servei d’informació, assessorament i orientació adreçat al  col·lectiu LGTBI i a les seves famílies, així com també a tota la ciutadania en general. Entre els seus objectius destaquen la prevenció de la LGBTifòbia i el servei d’acompanyament i suport en relació a la diversitat sexual i de gènere.

A més de molts altres serveis, des del SAI es tramita la targeta sanitària amb el nom sentit i el certificat faig constar a les persones trans, majors i menors d'edat.

Les persones interessades en posar-se en contacte amb el SAI LGTBI de Sitges, poden fer-ho a través del telèfon: 93 811 31 80, del correu electrònic sai@sitges.cat o, presencialment, a l’edifici de l’Escorxador (Carrer Joan Maragall, 36) sol·licitant cita prèvia.


Visita del conseller Chakir El Homrani

La commemoració del Dia de l’Orgull, el proper diumenge, 28 de juny, comptarà amb la visita del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani. El conseller visitarà la Casa de la Vila a les 11h, on serà rebut per l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i regidors de l’ajuntament, i signarà el Llibre d’Honor al Saló de Plens. Posteriorment, la comitiva visitarà el pas pintat amb la bandera LGTBI situat al carrer Primer de Maig amb el passeig de la Ribera.

La pintada del pas amb la bandera LGTBI, realitzada el passat 17 de juny, és una acció simbòlica que es fa en paral·lel a més de 700 municipis catalans en el marc de la commemoració del Dia Internacional de l’orgull LGTBI.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No