Alerta sanitària

Científics xinesos alerten d'un nou virus de la grip en porcs que podria generar una altra pandèmia

Reclamen urgentment un fort control de l'evolució del virus G4 EA H1N1, tot i que no representa un problema immediat

ACN Barcelona 30-06-2020 16:54 Lectures 1734
Imatge dels porcs sostrets recuperats pels Mossos en una explotació ramadera de Torregrossa . Mossos d'Esquadra

Imatge dels porcs sostrets recuperats pels Mossos en una explotació ramadera de Torregrossa . Mossos d'Esquadra

Un grup de científics xinesos han detectat d'un nou virus de la grip en porcs que pot infectar els humans. Els investigadors han avisat en una publicació a la revista científica Proceedings of the National Academy of Science que l'anomenat G4 EA H1N1 pot mutar i transmetre's fàcilment de persona a persona. Així, temen que aquest virus pugui generar una nova pandèmia, ja que la població no està immunitzada. Per això, reclamen "urgentment" un "fort control" de l'evolució d'aquest virus, tot i que ara mateix no representa un problema immediat. El nou virus de la grip ha estat identificat a la Xina i és similar a la grip porcina del 2009.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No