CADE Projectes SL

L'IMET ampliarà l'oferta formativa no presencial el proper curs

Jordi Palacios: 'la virtualitat ens permetrà també una millor conciliació i organització dels horaris en funció dels ritmes de cadascú, pensant en les formacions especifiques per a professionals'

L'IMET ampliarà l'oferta formativa no presencial el proper curs. Ajuntament de Vilanova

L'IMET ampliarà l'oferta formativa no presencial el proper curs. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Institut Municipal d'Educació i Treball, IMET creix en la seva oferta formativa amb la incorporació de cursos en línia. Això serà possible en virtut de l'acord al qual ha arribat amb l'empresa vilanovina CADE Projectes SL, amb la qual ha signat un conveni marc.

Es tracta d'un acord de col·laboració públic-privat que, per una banda, permetrà a l'IMET rebre acompanyament i assessorament en l'elaboració de propostes de cursos i la confecció de continguts per a aquestes formacions no presencials. D'altra banda, l'aportació per part de CADE Projectes d'una oferta pròpia, d'alta qualificació i molt consolidada, per exemple, en el segment de la formació continuada, permetran reforçar i ampliar el catàleg formatiu preexistent de l'IMET

La regidora d'Eduació i Ocupació, VNG Inclusió i Dependència i vicepresidenta de l'IMET. Mercè Mateo Olivares. ha signat avui aquest conveni amb el director Gerent de CADE Projectes, Dino Lorente. L'IMET comptarà amb la plataforma CADE learning per a la producció gestió i per impartir formacions i cursos. L'expertesa de l'IMET en l'organització de la formació ocupacional, continua i permanent es podrà traslladar ara amb l'ús de la tecnologia i l'expertesa en e-learnig de l'empresa vilanovina a un nou escenari. Això permet a l'IMET superar l'espai físic de l'actual emplaçament per oferir part de l'oferta educativa i formativa en línia.

La possibilitat de crear oferta en l'àmbit de la formació no presencial suposarà per la regidora d'Ocupació, Mercè Mateo “alinear-nos amb el moment que estem vivint. Una conjuntura que ens convida, a marxes forçades, a fer models híbrids de formació no només presencial sinó també en línia. I això requereix capacitats específiques no solament per als formadors sinó també per als usuaris. L'acord ens ajudarà a caminar en consonància amb els temps que corren”. D'altra banda Mateo ha remarcat que l'IMET treballa col·lectius molt diferents i manté una mirada  específica sobre els segments de població més vulnerables.  “Ja teníem aquesta previsió perquè aquestes persones puguin accedir a aquestes noves formacions. I per això des de l'IMET podrem facilitar eines i dispositius. Això suposa un canvi de paradigma per l'IMET, perquè seguirem treballant en el que és tangible, com fins ara, però fem un pas més enllà i ens llencem a la formació en línia gràcies a Cade Learning”

La possibilitat de poder ampliar l'oferta formativa amb cursos no presencials serà, en les actuals circumstàncies de la situació de pandèmia, un instrument fonamental per no haver d'aturar, limitar o adaptar les aules i els espais de treball o haver de reduir o restringir les ràtios d'alumnes. Els cursos en línia permetran mantenir una activitat que d'altra forma es podria veure compromesa. Per al gerent de l'IMET, Jordi Palacios “la virtualitat ens permetrà també una millor conciliació i organització dels horaris en funció dels ritmes de cadascú, pensant en les formacions especifiques per a professionals. A més, l'IMET es troba gairebé al 100% d'ocupabilitat, la nova realitat de la COVID ens feia adaptar els espais físics, un entrebanc que la virtualitat permet superar”. Palacios ha remarcat també el fet que la col·laboració entre IMET i CADE Projectes suma una oferta molt específica i especialitzada “per tant el que fem és optimar coneixement tècnic i recursos en una oferta unificada que es complementa”.

CADE Projectes és una empresa local, amb 30 d'experiència en l'àmbit de la formació i capacitació professional a escala internacional. Un dels segments d'especialització és el de la formació contínua en l'àmbit de l'adquisició d'habilitats i el desenvolupament de competències tècniques i professionals amb l'objectiu d'inserir laboralment les persones. Són objectius coincidents i congruents amb els de l'IMET amb la voluntat de millorar i incidir de forma integral en el sistema educatiu, laboral i en la transició entre els dos àmbits des de la gestió de les oportunitats d'ocupació i amb una mirada socialment inclusiva. Segons Dino Lorente, CEO de CADE Projectes “En matèria de formació contínua l'experiència de CADE Projectes amplificarà l'oferta existent. Com a enginyeria tenim un bon bagatge i experiència en el disseny de les produccions, per exemple, en temes de foneria, disseny de motllos, la injecció de plàstics o l'automatització en temes de robòtica”. Ara mateix també situen el focus d'activitat en la formació sobre la Indústria 4.0 on tenen oferta formativa en matèria de direcció de projectes i també sobre l'aplicació de l'AI (Intel·ligència artificial). “Som davant un canvi de paradigma que s'està produint i hem de ser conscients que les propostes que fem han de concentrar grans dosis de valor per als industrials i professionals d'aquí”

En el cas de les dues empreses la innovació educativa i de la formació seran també un element en comú posant la tecnologia al servei dels objectius esmentats i incorporant en aquest escenari de virtualitat els elements correctors necessaris per evitar la producció d'escletxes tecnològiques i prevenir així situacions de vulnerabilitat, marginació i desigualtat.  Una condició necessària i imprescindible per a la regidora d'Ocupació Mercè Mateo que veu en la col·laboració que ara comença “una oportunitat de complementar-nos. CADE ha treballat molt adreçat cap a les persones en actiu i això nosaltres hem treballat molt sobre les persones en cerca d'ocupació. Junts podem arribar a un nou escenari de professionals que ara es troben en la necessitat de modificar, canviar i repensar la seva trajectòria professional”.

El cap d'estudi de CADE projectes, Llorens Torrades ha explicat que la plataforma d'e-learning de CADE se sustenta en l'arquitectura moodle, un programari de codi lliure molt estès per a la creació d'entorns virtuals d'aprenentatge. “Però el més interessant no és la base que suporta la gestió sinó la metodologia que hem treballat al llarg de la nostra trajectòria i que és genuïna. Els cursos que oferim a la indústria per a la formació contínua i la transferència de coneixement se sustenten en la participació i la transmissió de l'experiència dels professionals en actiu”. Una metodologia que es basa en un acompanyament amb tutoria on també l'autoavaluació permet als alumnes tenir un seguiment de com incorporen els coneixements i l'aprenentatge al llarg de l'itinerari formatiu proposat en cada curs.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local