Confinament

Augmenten més d'un 60 % les consultes per violència de gènere

El Servei d'atenció telemàtica a la víctima del delicte rep 750 consultes durant els mesos de maig i juny

Redacció Barcelona 31-07-2020 10:35 Lectures 1614
Augmenten més d'un 60 % les consultes per violència de gènere. EIX

Augmenten més d'un 60 % les consultes per violència de gènere. EIX

El Servei d’atenció telemàtica a la víctima del delicte del Departament de Justícia ha rebut un total de 750 consultes durant els mesos de maig i juny. D’aquestes, 153 han estat consultes per violència masclista, que és aquella que exerceix un home respecte d’una dona, ja sigui parella o exparella, convisquin o no. És una xifra que suposa un increment del 61 % respecte al mateix període de l’any passat, quan es van registrar 95 consultes d’aquesta tipologia.

En canvi, en aquest mateix període de temps, s’ha constatat una caiguda d’un 53 % de les consultes per delictes contra la propietat; és a dir, furts i robatoris. En els darrers dos  mesos s’han rebut un total de 109 consultes per aquesta tipologia delictiva respecte a les 233 rebudes l’any passat.

En tercer lloc, el Servei ha atès 67 consultes relacionades amb la violència domèstica davant de les 50 que es van registrar l’any passat. Violència domèstica és aquella que es produeix en l’àmbit familiar: d’un pare o d’una mare cap als seus fills; d’avis cap a nets, i a l’inrevés; o de les parelles del pare o de la mare cap als fills, i a l’inrevés. 

Radiografia de la consulta

La gran majoria de les consultes, prop d’un 50 %, són per saber quins recursos i serveis estan a l’abast de les víctimes, mentre que un 30 % ho han estat per saber quin és el procediment per interposar una denúncia. En un 6 % s’han demanat per les dades i els contactes dels òrgans i edificis judicials. 

El 92 % de les consultes han estat per via telefònica; mentre que la resta, per correu electrònic. El 71 % de les consultes, les ha fetes una dona, d’entre 30 i 60 anys en el 58 % dels casos, en un 80 % de nacionalitat espanyola.

Per contactar amb el Servei d’informació i atenció a les víctimes del delicte s’ha de fer a través del telèfon 900 12 18 84 o l’adreça electrònica infovictimesdelicte.justicia@gencat.cat. A l’altre costat del telèfon un equip de juristes, psicòlegs, treballadors i educadors socials informen, assessoren i orienten les persones que hi contacten sobre on s’han de dirigir, com s’han de protegir i, si cal, els ofereixen suport psicològic i de contenció emocional. 

L’horari d’atenció és de les 8 del matí fins a les 10 de la nit, i els usuaris s’hi poden adreçar en català, castellà, anglès, francès, alemany i àrab.  

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No