Confinament

El 43% dels infants atesos als CIDAP han patit dificultats emocionals durant el confinament segons les seves famílies

Una enquesta indica que el 24% han tingut alteracions de la son i el 14% dificultats en l'alimentació

ACN Barcelona 31-07-2020 13:56 Lectures 1621

El 43% dels infants atesos als Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) de Catalunya han patit dificultats emocionals durant el confinament per la covid-19 segons les seves famílies. Una enquesta que ha dut a terme l'Associació Catalana d'Atenció Precoç (ACCAP) i la Unió Catalana de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (UCCAP) revela que el 24% dels infants han patit alteracions de la son i el 14% han tingut dificultats en l'alimentació. L’Atenció Precoç s'ha anat implantant fins a arribar a més de 43.000 infants atesos el 2019 i les entitats denuncien que "malgrat el fort augment de la pressió assistencial els recursos estan congelats des de fa 10 anys, excepte un petit increment del 2% el 2019".

El perfil de les famílies que mostra l’enquesta correspon a una unitat de tres o quatre membres, que considera que disposa d’un domicili suficientment espaiós, en relació amb les persones que l’habiten, amb un infant, nen en el 68% dels casos, més gran de tres anys, atès al CDIAP.

La situació s’ha viscut com a difícil, en un 12% de les famílies, i bona o regular en el 88% restant. Un 6% dels infants ha mostrat una difícil adaptació a aquesta situació, en contrast amb el 74% que considera que l’adaptació ha estat bona o molt bona.

La situació de confinament no ha suposat canvis substancials en la situació familiar del 77%, però si en la situació laboral, on el 68% s’ha vist afectat per algun tipus d’incidència.

Més d’un 80% de les famílies que han respost han mantingut un contacte regular amb el CDIAP. Els canals de comunicació preferentment més utilitzats han estat, per aquest ordre, el telèfon, les videotrucades i el correu electrònic.

L’informe presenta gràfiques de la percepció de les famílies sobre regressió o evolució dels infants en diferents àrees del seu desenvolupament. La principal àrea de regressió ha estat el comportament emocional en un 43% i, pel que fa a l’evolució, el llenguatge en un 57%.

Els resultats es despenen de 3.901 enquestes emeses entre el 13 de maig i el 9 de juny, amb representació de famílies de 53 CDIAP de Catalunya, un 76% dels que hi ha.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No