Confinament

El 43% dels infants atesos als CIDAP han patit dificultats emocionals durant el confinament segons les seves famílies

Una enquesta indica que el 24% han tingut alteracions de la son i el 14% dificultats en l'alimentació

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El 43% dels infants atesos als Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) de Catalunya han patit dificultats emocionals durant el confinament per la covid-19 segons les seves famílies. Una enquesta que ha dut a terme l'Associació Catalana d'Atenció Precoç (ACCAP) i la Unió Catalana de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (UCCAP) revela que el 24% dels infants han patit alteracions de la son i el 14% han tingut dificultats en l'alimentació. L’Atenció Precoç s'ha anat implantant fins a arribar a més de 43.000 infants atesos el 2019 i les entitats denuncien que "malgrat el fort augment de la pressió assistencial els recursos estan congelats des de fa 10 anys, excepte un petit increment del 2% el 2019".

El perfil de les famílies que mostra l’enquesta correspon a una unitat de tres o quatre membres, que considera que disposa d’un domicili suficientment espaiós, en relació amb les persones que l’habiten, amb un infant, nen en el 68% dels casos, més gran de tres anys, atès al CDIAP.

La situació s’ha viscut com a difícil, en un 12% de les famílies, i bona o regular en el 88% restant. Un 6% dels infants ha mostrat una difícil adaptació a aquesta situació, en contrast amb el 74% que considera que l’adaptació ha estat bona o molt bona.

La situació de confinament no ha suposat canvis substancials en la situació familiar del 77%, però si en la situació laboral, on el 68% s’ha vist afectat per algun tipus d’incidència.

Més d’un 80% de les famílies que han respost han mantingut un contacte regular amb el CDIAP. Els canals de comunicació preferentment més utilitzats han estat, per aquest ordre, el telèfon, les videotrucades i el correu electrònic.

L’informe presenta gràfiques de la percepció de les famílies sobre regressió o evolució dels infants en diferents àrees del seu desenvolupament. La principal àrea de regressió ha estat el comportament emocional en un 43% i, pel que fa a l’evolució, el llenguatge en un 57%.

Els resultats es despenen de 3.901 enquestes emeses entre el 13 de maig i el 9 de juny, amb representació de famílies de 53 CDIAP de Catalunya, un 76% dels que hi ha.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local