Centre d'Estudis d'Opinió

La covid-19 i la sanitat, primera preocupació dels catalans, segons el CEO

El 77,6% dels enquestats creuen que la situació econòmica de l'Estat és dolenta o molt dolenta

ACN Barcelona 31-07-2020 13:59 Lectures 1549
Una de les treballadores de la residència d'Aitona fent-se la prova PCR. Imatge del 7 de juliol de 2020. ACN

Una de les treballadores de la residència d'Aitona fent-se la prova PCR. Imatge del 7 de juliol de 2020. ACN

La situació de la covid-19 i la sanitat s'ha convertit en la primera preocupació ciutadana segons el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). L'estudi apunta que els enquestats ho situen com el principal problema del país amb un 40,9% dels vots per davant de la insatisfacció amb la política (29,8%), les relacions entre Catalunya i Espanya (29%) i l'atur i la precarietat laboral (25,3%). La preocupació per la sanitat es dispararia respecte el darrer baròmetre que va quedar en quarta posició de preocupació amb un 14,8%. El 77,6% dels enquestats creuen que la situació econòmica de l'Estat és "dolenta" o "molt dolenta", mentre que el 63% pensen que també és "dolenta" o "molt dolenta" a Catalunya. Els enquestats puntuen la gestió del Govern amb un 4,07.

L'estudi del CEO apunta que el 49,6% dels enquestats suspèn la gestió del Govern els darrers mesos, per davant del 48,7% que l'aprova. La nota mitjana és un 4,07 i és la més alta que s'ha obtingut en el darrer any.

Pel que fa a la gestió del govern espanyol, els enquestats la puntuen amb una mitjana del 3,84, també la nota més alta en l'últim any. En aquest cas, però, la majoria d'enquestats (54,8%) suspenen la gestió de l'executiu de Pedro Sánchez i un 43,8% l'aprova.

Sobre les relacions entre Catalunya i Espanya, el CEO apunta que segueixen augmentat els detractors a la independència. El 50,5% dels enquestats ha considerat que Catalunya no ha d'esdevenir un estat independent i un 42% ha cregut que sí.

El 60,9% creu que Catalunya ha assolit un nivell "insuficient" d'autonomia, un 27,4% creu que aquest nivell és "suficient" i un 5,3% hi veu "massa autonomia".

Un 33,9% creu que Catalunya hauria de ser un estat independent, un 29,6% una comunitat autònoma d'Espanya, un 22,9% un Estat dins una Espanya federal i un 6,8% una regió d'Espanya.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No