Xarxa de Centres Oberts

Els Centres Oberts de Vilanova funcionen amb normalitat aquest curs, adaptant-se a les mesures anti-Covid

188 infants i adolescents i les seves famílies es beneficien d'aquest recurs

Els Centres Oberts de Vilanova funcionen amb normalitat aquest curs, adaptant-se a les mesures anti-Covid. Ajuntament de Vilanova

Els Centres Oberts de Vilanova funcionen amb normalitat aquest curs, adaptant-se a les mesures anti-Covid. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Malgrat les dificultats davant la pandèmia per la Covid-19, Vilanova i la Geltrú ha iniciat un curs més per el servei de la Xarxa de Centres Oberts. Amb una redistribució dels grups i els espais s'ha pogut aplicar totes les mesures de seguretat i protecció davant la Covid-19.

El regidor d'Infància i Joventut, Adrià Guevara, ha volgut destacat la importància dels Centres Oberts, “un espai on es dóna un servei a prop de 200 infants de la ciutat i les seves famílies. Un lloc on poden aprendre, jugar, relacionar-se, berenar i fer els deures en un entorn favorable, que contribueix al seu benestar, i també en la lluita contra l'abandonament escolar i la vulnerabilitat”. De fet, els beneficis que aporta als infants i a les seves famílies ha fet que “des de l'Ajuntament hem apostat en tot moment per mantenir aquest servei que considerem essencial i del qual se'n beneficien molts infants, alguns amb un gran risc d'exclusió social”, ha dit el regidor.

Així, aquestes darreres setmanes s'ha posat en marxa el curs, amb un total de 188 infants i adolescents inscrits, després de més de 6 mesos sense poder trobar-se presencialment amb els educadors i educadores. L'arribada de l'estat d'alarma al març va interrompre tota l'activitat presencial en els centres educatius, de lleure i socioeducatius. No obstant, la Xarxa de Centres Oberts va continuar treballant de forma telemàtica, oferint suport i seguiment a totes les famílies, així com activitats i tutories per als infants i joves.

Aquest curs 2020-2021 s'ha pogut iniciar l'atenció directa de manera presencial incorporant un nou protocol de protecció, tant per als participants i les seves famílies com per a l'equip de professionals del recurs. Un protocol coordinat per Actua i la regidoria d'Infància i Joventut, i que implica també les regidories d'Acció Social, Participació i Salut. Les ganes de començar el nou curs han fet que el retrobament entre infants, adolescents i equip educatiu hagi estat molt emotiu.

Complint amb les mesures establertes de distància, rentat de mans i ús de mascareta, s'han adaptat les sales a les mesures de distància recomanades per la Generalitat, i s'han recalculat les ràtios de participants que s'hi poden reunir. També es prioritzen les activitats a l'exterior, i s'evita el contacte entre diferents grups, tant a les entrades com a les sortides, canviant l'horari d'alguns grups per evitar que coincideixin. En alguns casos ha calgut canviar d'equipament per adaptar la capacitat de la sala al volum de participants que demanda el recurs.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local