Escola Sant Miquel

El Tegar celebra el seu 50 aniversari com a centre de referència de les persones amb diversitat funcional

Sota un model de gestió pública gairebé únic a Catalunya, el centre ha configurat un entramat de serveis amb la complicitat i el suport dels ajuntaments del Garraf

El Tegar celebra el seu 50 aniversari com a centre de referència de les persones amb diversitat funcional. Ajuntament de Vilanova

El Tegar celebra el seu 50 aniversari com a centre de referència de les persones amb diversitat funcional. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest diumenge 15 de novembre es compleixen cinquanta anys de la inauguració, a Vilanova i la Geltrú, de l'Escola Sant Miquel. La primera pedra d'un projecte educatiu adreçat a persones amb capacitats diverses i gestat a partir de la iniciativa privada de familiars i professionals, en col·laboració dels responsables municipals d'aleshores.

TEGAR naixia com un projecte per aconseguir normalitzar les relacions socials i laborals de les persones amb diversitat funcional, de manera sostenible en el temps, i garantint la seva participació activa en la millora de la seva pròpia qualitat de vida, a partir d'un conjunt d'iniciatives i activitats socials.

Sota un model de gestió pública a la comarca del Garraf, gairebé únic a Catalunya, el centre ha configurat un entramat de serveis al servei de les persones, esdevenint una entitat d'economia social de referència amb la complicitat i el suport dels sis ajuntaments.

En l'actualitat el Tegar disposa d'un Centre Especial de Treball que dóna feina a 140 persones amb diversitats funcionals, en les línies de negocis de Serveis industrials, jardineria, missatgeria i neteja interior d'edificis. El centre, que ha assolit un model productiu molt apreciat, basat en la responsabilitat i la professionalitat, compta amb la col·laboració d'empreses i organismes públics, amb l'objectiu d'oferir un ventall ampli de llocs de treball en els quals casa persona pugui trobar el seu perfil laboral adequat.

Un altre dels projectes del Tegar és el Centre Ocupacional que compta amb 114 persones usuàries, sense capacitat laboral, on es desenvolupen el Servei de Teràpia Ocupacional i Servei Ocupacional d'Inserció. A més, compten amb uns Serveis Residencials formats per la Llar-Residència Magí Aranda, la Llar-Residència Les Roquetes i 5 pisos del Programa de Suport a l'Autonomia a la Llar, que atenen a 55 persones.

La celebració d'aquest 50è aniversari ha estat condicionada per les restriccions a causa de la pandèmia, i per aquest motiu s'han hagut d'ajornar activitats previstes, com una exposició itinerant que visitarà tots els municipis de la comarca. De tota manera, i per tal de poder posar en relleu aquesta important efemèride, el 4 de desembre Canal Blau televisió oferirà un especial del programa De Bat a Bat, en el que representants de Tegar i de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú parlaran dels inicis i de la trajectòria de l'empresa fins el dia d'avui.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local