Alerta sanitària

Baixa el nombre de pacients ingressats per coronavirus als hospitals del Garraf i Alt Penedès

Aquesta setmana no s'ha registrat cap defunció relacionada amb la covid-19, que ha causat 152 morts als dos centres des de l'inici de la pandèmia

Redacció Sant Pere de Ribes 03-12-2020 13:05 Lectures 2744
Baixa el nombre de pacients ingressats per coronavirus als hospitals del Garraf i Alt Penedès. CSAPG

Baixa el nombre de pacients ingressats per coronavirus als hospitals del Garraf i Alt Penedès. CSAPG

La pressió hospitalària a l'Alt Penedès i Garraf continua baixant després d'un mes pel que fa al nombre de pacients ingressats per la covid-19. A dia d'avui, són 23 les persones ingressades per la covid-19: 15 pacients al Garraf i 8 a l'Alt Penedès, unes dades molt inferiors a les que es registraven ara fa un mes. 

El Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i Garraf ha informat aquest dijous que no s'ha registrat cap nova defunció aquesta setmana a causa del coronavirus. Des de l'inici de la pandèmia, han mort un total de 152 persones als hospitals del consorci: 112 a l'hospital de Sant Camil i 40 al de Vilafranca del Penedès. En aquests mesos, els hospitals del Garraf i l'Alt Penedès han donat l'alta mèdica a 555 pacients a l'hospital de Sant Pere de Ribes i 236 al de Vilafranca.

Normativa d’accessos als hospitals del CSAPG

En aquests moments, per tal de garantir la seguretat dels pacients, familiars i professionals, ens trobem amb la necessitat d’actualitzar la normativa d’accessos als hospitals del CSAPG i la presència d’acompanyants.

-Consultes Externes i proves: no es permet la presència d’acompanyants.
-Urgències: no es permet la presència d’acompanyants.
-Quiròfan i UCSI: una persona podrà acompanyar el seu familiar a quiròfan, però se’ls indicarà que no es quedin a la sala d’espera i ja se’ls trucarà quan acabi la intervenció.
-Hospitalització no Covid:
Hospital Residència Sant Camil i Hospital Sant Antoni Abat: no estan permeses les visites a pacients ingressats
Hospital Comarcal de l’Alt Penedès: es permet la presència d’una sola persona acompanyant per pacient en la franja horària de les 12.30h a les 16.30h. Haurà d’anar identificada amb la targeta i romandre dins l’habitació.
-Hospitalització obstètrica i pediatria: està permesa la presència d’un sol acompanyant, el mateix durant el dia.
-Hospitalització Covid: no està permesa la presència d’acompanyants, excepte en el cas de pacients en procés de final de vida.
Unitats Sociosanitàries i Residència: no està permesa la presència d’acompanyants.

Queden exemptes d’aquesta normativa els menors, persones dependents, pacients que es troben en el final de vida, dones que han donat a llum i aquelles persones que la seva situació clínica ho requereixi.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No