Accident domèstic

Els Mossos salven un matrimoni octogenari amb símptomes d'intoxicació per monòxid de carboni a Cubelles

Els agents van aconseguir accedir a l’interior de la casa on van observar que tota la calefacció del domicili estava encesa i a màxima potència, fent que l’ambient al seu interior fos irrespirable

Redacció Cubelles 10-12-2020 9:43 Lectures 3913
Calefacció. Radiador. EIX

Calefacció. Radiador. EIX

Els Mossos d’Esquadra de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Vilanova i la Geltrú van salvar la vida d’un matrimoni octogenari a la comarca del Garraf. Els fets van succeir, el dissabte 5 de desembre, cap a les 08 hores, quan els agents van tenir coneixement d’un avís de socors al municipi de Cubelles. Una empresa de teleassistència no aconseguia contactar amb una senyora d’edat avançada que havia pitjat prèviament el polsador d’assistència assignat.

Immediatament, els agents es van adreçar al lloc i van localitzar una casa, a quatre vents, on viuria la dona i el seu marit, tot i que no contestava ningú al timbre. Els agents van trucar als telèfons mòbils del matrimoni, que sonaven a l’interior del domicili, però que no agafaven.

Davant la situació d’emergència, els agents van aconseguir forçar un dels accessos a la casa i van accedir al seu interior, on van observar que tota la calefacció del domicili estava encesa i a màxima potència, fent que l’ambient al seu interior fos irrespirable.

Els agents van apagar els radiadors, van obrir portes i finestres, i van localitzar el matrimoni al llit, totalment desorientats i mig inconscients.

Cal esmentar que una de les dues persones grans era diabètica i que en arribar els agents,  i a l’espera dels serveis mèdics,  van mesurar el nivell de glucosa en sang  (amb un aparell mediador de glucosa que disposava el matrimoni) i a l’observar que estava extremadament baix,  li van subministrar aliments per tal d’estabilitzar-la fins a l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques, que va traslladar l’home a l’hospital.

Els Mossos d’Esquadra recorden que a l’hivern, o coincidint amb una baixada de les temperatures, augmenta el perill que es produeixin accidents a la llar com a conseqüència d'un funcionament deficient dels sistemes de calefacció o de poca ventilació, que poden causar ferits greus o, fins i tot, la mort.

El monòxid de carboni (CO) és un gas incolor, inodor, insípid i no irritant que es produeix quan combustibles com ara el gas, la fusta, el carbó o el petroli no es cremen completament (combustió incompleta o mala combustió) i produeixen un excés d’aquest gas tòxic.

A l’àmbit domèstic, es pot produir a xemeneies, calderes, escalfadors d’aigua, assecadores de gas, estufes i forns de cuina que no funcionen bé.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No