Alerta sanitària

Salut preveu arribar a 600 pacients a l'UCI però constata que no hi ha hagut repunt pels dies de Nadal

La meitat dels usuaris de residències ja estan vacunats

ACN Barcelona 09-01-2021 16:38 Lectures 2329

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha reconegut que tot fa indicar que en els propers dies i setmanes s'arribarà als 600 pacients a l'UCI a Catalunya, com en el pic de la segona onada, un moment en què "es compromet una part important de la part assistencial no covid". En declaracions a Rac 1, Ramentol ha indicat, però, que no hi ha hagut repunt pels dies de Nadal. Tampoc s'ha notat de moment l'efecte del Cap d'Any, però encara és d'hora per descartar-ho del tot. Pel que fa a la vacunació, ja han rebut la primera dosis la meitat dels usuaris de residències. Sobre les escoles, ha indicat que no es preveu tancar-les perquè no hi ha cap evidència d'un comportament diferent del contagi malgrat l'entrada de la soca britànica.

El Nadal no ha influït en les dades de la pandèmia, segons Ramentol, perquè la ciutadania ha entès que aquestes festes havien de ser diferents.

Així doncs, de cara al retorn escolar no hi ha variacions tot i que ja s'ha detectat un cas de la soca britànica. "De moment no tenim dades d'un comportament diferent per franges d'edat", ha indicat Ramentol, que sí que ha admès que es tracta d'un dels "principals interrogants" que estan ara sobre la taula.

Ha recordat que les escoles van romandre obertes durant la segona onada, i ha insistit que "el plantejament continuarà sent aquest". Que sigui més contagiós entre menors, ha subratllat, és un element que està a debat.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No