Alerta sanitària

Salut farà un cribatge massiu al campus universitari de Vilanova i la Geltrú la propera setmana

El cribatge s’adreça a tota la comunitat universitària, tant a l’alumnat com al personal docent i de gestió i serveis

Salut farà un cribatge massiu al campus universitari de Vilanova i la Geltrú la propera setmana. Servei Català de la Salut

Salut farà un cribatge massiu al campus universitari de Vilanova i la Geltrú la propera setmana. Servei Català de la Salut

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Departament de Salut ha impulsat un cribatge massiu per detectar el virus de la COVID entre la comunitat universitària d’arreu de Catalunya. A la regió Metropolitana Sud, les proves es faran al campus Bellvitge de la Universitat de Barcelona (UB) i als campus de Castelldefels i de Vilanova i la Geltrú de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L'objectiu d’aquesta actuació és detectar casos asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió del virus en un moment en què les dades epidemiològiques apunten a un increment de casos entre la població.  

Les proves han començat aquest matí al campus Bellvitge de la UB i continuaran demà i dilluns 19, tots els dies de 9h a 14h, al vestíbul de recepció de la facultat, davant de la cafeteria. Al campus de la UPC a Castelldefels, es prendran les mostres els dies 20, 21 i 22 d’abril, també de 9h a 14h. I els dies 26, 27 i 28 d’abril, en el mateix horari, al campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú.

La participació en el cribatge és voluntària i s’adreça a tota la comunitat universitària, tant a l’alumnat com al personal docent i d’administració i serveis, sempre que no tinguin símptomes i que no hagin estat vacunats. En els punts de cribatge s’hi faran proves PCR i test serològic ràpid amb sang capil·lar. Aquest darrer permetrà saber si la persona presenta anticossos i, per tant, si ha passat la malaltia. Els participants podran decidir fer-se les dues proves o només la PCR i els resultats es podran consultar a través de la Meva Salut.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada pel Departament de Salut i coordinada pel Servei Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica. A la regió Metropolitana Sud, la operativa ha estat gestionada per l’Atenció Primària de l’ICS, amb la col·laboració de les universitats i de la Creu Roja. 

Cribatges a totes les universitats de Catalunya

Els grups d’edat d’11 a 20 anys i de 21 a 30 anys són les dues franges amb major incidència de COVID-19 però, per contra, si agafen la malaltia presenten un quadre clínic lleu o asimptomàtic. És per això que en el marc de l’estratègia de gestió de la pandèmia s’ha decidit impulsar els cribratges a la comunitat universitària per tal de poder arribar a aquests grups d’edat, detectar persones sense símptomes i aturar la transmissió del virus.

Les dotze universitats catalanes participaran en els cribratges massius per tallar la COVID-19 i, en total, es preveu cribrar a 230.000 estudiants durant el mes d’abril. No serà necessari que l’alumnat o el professorat es faci la prova al seu centre, sinó que poden desplaçar-se a la universitat més propera al seu domicili. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local