Estiu 2021

Més de 1.500 infants i joves del Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès marxaran de campaments escoltes aquest estiu

#FemCampaments és la campanya d’estiu de Minyons Escoltes i Guies que reivindica el retorn a aquesta activitat, base i essència de l’escoltisme

Més de 1.500 infants i joves del Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès marxaran de campaments escoltes aquest estiu. EIX

Més de 1.500 infants i joves del Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès marxaran de campaments escoltes aquest estiu. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) engega la seva campanya d’estiu amb el lema #FemCampaments. Després d’un darrer estiu diferent, l’entitat torna a la seva essència amb prop de 600 campaments que es duran a terme arreu del territori on participaran més de 14.000 infants i joves, xifres equivalents a les d’una campanya normal. D’aquests, més de 1.500 són infants i joves de la Demarcació del Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès.

El final del curs escolar marca l’arrencada dels campaments d’estiu de l’escoltisme i el guiatge. “És el moment més esperat del curs pels infants i joves, aquest any més que mai. I és alhora la culminació del treball que desenvolupen els agrupaments al llarg de tot el curs amb els grups”, explica la Laura Benseny, coordinadora de relacions de MEG.

Els campaments són una eina pedagògica amb la qual els i les caps (monitor/es voluntaris/àries) marquen fites individuals i grupals que tenen com a missió contribuir en el creixement dels infants i joves, dotant-los de recursos i de l’acompanyament necessari perquè assumeixin el rol protagonista en el seu desenvolupament. Aquesta tasca pedagògica es du a terme amb i per a tots els grups, des dels més petits, de 6 anys, fins als més grans, de 17.

Aquest curs, Minyons Escoltes i Guies, com la resta d’entitats de lleure, ha hagut de paralitzar diversos cops les seves activitats, reinventar-se de nou i adaptar-se al context de pandèmia. La seva tasca pedagògica s’ha vist obstaculitzada i afectada per les mesures contra la Covid-19, i en conseqüència la preparació dels campaments també. En són conscients, tal com explica el Gerard Prados, membre de la Taula Pedagògica general de l’entitat: “Aquest any, els caps s’han dedicat en especial a reforçar la intenció educativa dels campaments per a cobrir les possibles mancances pugui tenir un grup pel poc contacte que han tingut. I des de l’entitat els hem volgut donar un cop de mà elaborant un recurs per a facilitar aquesta revisió”.

Les mesures de prevenció de la Covid-19

Més enllà de reforçar la part pedagògica dels campaments, l’entitat un any més ha posat també el focus en acompanyar els i les caps en la preparació i adaptació dels campaments a les mesures d’higiene i prevenció de la Covid-19.

Aquest any, però, celebren que la situació actual de la pandèmia permet deixar enrere ja les mesures més restrictives, possibilitant grups de convivència de fins a 30 participants en el cas dels campaments i podent prescindir de la mascareta en els espais exteriors entre els integrants d’un grup bombolla. De moment, si l’escenari no evoluciona, es mantenen les limitacions d’ocupació de les tendes de campanya, la distància entre els grups de convivència de 2 metres, els hàbits d’higiene amb rentat de mans sistemàtic, etc.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local