Seguretat ciutadana

Vilafranca estrena una APP que permet denunciar a l'instant qualsevol tipus d'agressió o robatori

La regidora d'Igualtat, Montse Arroyo, també ha destacat la importància de disposar d'una eina tecnològica com aquesta en la constant tasca de prevenir situacions de violència masclista

Vilafranca estrena una APP que permet denunciar a l'instant qualsevol tipus d'agressió o robatori. Ramon Filella

Vilafranca estrena una APP que permet denunciar a l'instant qualsevol tipus d'agressió o robatori. Ramon Filella

Els veïns i veïnes de Vilafranca del Penedès disposaran a partir d'ara d'una nova eina tecnològica que permetrà incrementar la seva seguretat. L'Ajuntament ha presentat avui una aplicació de mòbil (APP) a través de la qual qualsevol persona podrà denunciar a l'instant situacions de risc o agressions vinculades amb violència de gènere, violència lgtbifòbica o robatoris. Es tracta d'una millora que ha de garantir una major seguretat i tranquil.litat als vilafranquins.

Per a que l'APP sigui operativa als mòbils, en primera instància caldrà descarregar-la i, posteriorment, registrar-se. Amb aquestes dades, la Policia Local vilafranquina podrà atendre qualsevol petició d'ajuda que es pugui activar a l'APP de forma ràpida i eficaç. El tinent d'alcalde, Joan Manel Montfort, s'ha mostrat molt satisfet de poder posar en marxa aquesta APP que “ha de convertir-se en una molt bona eina per incrementar la seguretat dels nostres veïns i veïnes”. Montfort ha recordat la proximitat de la Festa Major que és una època sensible en temes de seguretat i és per això que ha animat a tots els ciutadans “a descarregar-se l'APP i registrar-se”.

L'APP es posarà en marxa a partir del proper dilluns. S'espera que la resposta de la ciutadania sigui gran tenint en compte la comoditat del sistema i les garanties de seguretat que ofereix a tots els usuaris. Quan alguna persona es vegi en una situació de risc o assetjament, ja sigui als carrers de la vila o a les cases, podrà posar en marxa el dispositiu que farà arribar un senyal d'alarma a la seu de la Policia Local. A partir d'aquell instant, els agents del cos policial trucaran al mòbil registrat al senyal d'alarma per preguntar quin és el problema i, al mateix temps, una patrulla del cos es dirigirà al punt geolocalitzat per atendre l'avís.

La regidora d'Igualtat, Montse Arroyo, també ha destacat la importància de disposar d'una eina tecnològica com aquesta en la constant tasca de prevenir situacions de violència de gènere o violència lgtbifòbica que en els darrers mesos s'ha incrementat de manera substancial en el conjunt del país. Amb l'APP els usuaris se sentiran més segurs i recolzats i, a més, pot ser un instrument de dissuasió en relació als potencials agressors.

La Festa Major de Vilafranca, que se celebra a finals d'aquest mes, pot ser un moment molt òptim per comprovar el grau d'efectivitat de la nova eina. Precisament, l'Ajuntament ha volgut posar en marxa la novetat en aquesta època de l'any tant per la celebració de la festa com per la major presència de visitants a la vila durant juliol i agost.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!