La nova realitat

Elena aposta per "repensar" l'oci nocturn amb més activitats al carrer organitzades davant la realitat dels botellots

El conseller vilanoví proposa impulsar un pacte amb tots els agents implicats i diu que la resposta no pot ser només policial

Pla mitjà d'un grup de joves al botellot de la Barceloneta. ACN

Pla mitjà d'un grup de joves al botellot de la Barceloneta. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El conseller d'Interior, el vilanoví Joan Ignasi Elena, ha apostar per "repensar" el model d'oci nocturn i ha alertat que la realitat dels botellots no deixarà d'existir. Per això, veu imprescindible impulsar un pacte per l'oci nocturn amb tots els agents implicats, des dels locals d'oci nocturn als cossos policials, passant per entitats, col·lectius juvenils i ajuntaments. Elena ha dit en un article al 'NacióDigital' que ni té sentit ni és possible reprimir l'oci al carrer i per això ha proposat generar-ne al carrer de la mà d'associacions, col·lectius, moviments socials i ajuntaments. Aquestes activitats han de permetre controlar l'aforament, la venda de consumicions, els serveis d'ordre voluntaris i interlocució amb els cossos de seguretat.

Elena ha assegurat que un altre model d'oci nocturn que doni resposta a les necessitats actuals "és possible" i ha alertat que la solució no és ni serà "únicament policial".

El conseller ha insistit que tot i el focus en els botellots durant l'estiu, aquest no és un fenomen nou ni lligat exclusivament al tancament dels locals d'oci per la pandèmia. De fet, ha valorat que amb l'obertura d'aquests establiments, els botellots han tornat als nivells previs a la pandèmia. I és que ha apuntat que les seves causes són diverses i que el que han de fer les administracions, i el conjunt de la societat, és donar-hi resposta.

Ha demanat també diferenciar entre els botellots i els "actes vandàlics" que van tenir lloc durant la Mercè a Barcelona i les agressions a la policia de Tiana. En aquest sentit, ha assegurat que seran "implacables" amb les actituds violentes o delinqüencials. D'altra banda, ha reclamat no identificar delinqüència ni violència amb joventut.

El conseller ha assegurat que amb les xifres a la mà, Catalunya no ha estat més conflictiva aquest any que altres. En concret, durant el juliol i l'agost hi van haver uns 24.000 incidents nocturns, un 43% menys que el 2019.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local