Nota de premsa

Comunicat de la Plataforma Salvem la Platja Llarga

La plataforma demana la reclassificació dels terrenys així com la protecció de tot l’espai natural

Imatge de la Platja Llarga de Vilanova, un espai que els ecologistes volen protegir de la urbanització. FdG/Carles Castro

Imatge de la Platja Llarga de Vilanova, un espai que els ecologistes volen protegir de la urbanització. FdG/Carles Castro

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Plataforma Salvem la Platja Llarga ha elaborat, per a argumentar les seves tesis de conservació, una extensa documentació amb la col·laboració de diferents experts (geòlegs, botànics i historiadors) a la vegada que ha utilitzat fonts documentals (plànols, inscripcions del Registre de la Propietat, fotografies....) que demostren entre d’altres els següents fets:

.La Platja Llarga és inundable
.La Platja Llarga és una zona humida
.La Platja Llarga és un patrimoni natural que no es pot deixar perdre

La llei d’Urbanisme 2/2002 en el seu article 9.2 estableix que “és prohibit d’urbanitzar i edificar en zones inundables”. Per tant, el Pla General s’ha d’ajustar a aquesta Llei, si cal essent modificat en cas que hi entri en contradicció.

Estem convençuts que l’argument més defensat tant pels promotors com per les administracions per frenar la nostra demanda ( “la Platja Llarga està catalogada com a sol urbà” ) es fonamenta en una il·legalitat històrica. Declarar sol urbà un paratge allunyat de l’entorn del municipi en una zona sense cap mena d’infraestructura urbanística (traçat de carrers, enllumenat, clavegueram... etc.) creiem que ha estat un error i entenem que l'única via acceptable és la seva correcció.

No es pot admetre que un error administratiu de fa més de 40 anys, no executat en tot aquest temps, sigui aprofitat ara, per executar la construcció de la Platja Llarga, destruint l’únic paratge que ens queda amb un important potencial educatiu, paisatgístic i ecològic que, conjuntament amb el Prat de Vilanova, enriqueix el patrimoni natural representatiu de l’estat primigeni de les nostres comarques.

El projecte d’urbanització de la Platja Llarga, retardat al llarg de desenes d’anys, ha perdut definitivament el tren de la història i ha esdevingut completament obsolet ( tot i les successives preteses millores en nom de la restauració que els promotors han anat incorporant al projecte ) i és contrari a la nostra manera d’entendre la relació amb la Natura. Ja és hora que prevalguin els criteris conservacionistes per damunt dels interessos immobiliaris i que la voluntat popular sigui més escoltada que la voluntat particular.

La Plataforma Salvem la Platja Llarga compta, en data d’avui, amb el suport efectiu de 17 entitats i 2.500 ciutadans i ciutadanes. El suport rebut constata l’opinió generalitzada de que l’explotació salvatge de la costa catalana ha sobrepassat amb escreix el límit raonable i ja no l’abús urbanístic del que ha estat víctima al llarg de molts anys, amb la passivitat d’uns i la complaença d’altres. Considerem que la Platja Llarga és el pitjor emplaçament en tot el terme municipal pels 259 apartaments i un hotel de cinc plantes que es pretenen construir.

Plataforma Salvem la Platja Llarga
Vilanova, 28 de setembre de 2004


El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local