Animals de companyia

El CAAD Penedès busca voluntariat per cuidar gats acabats de néixer

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics del Penedès fa una crida a la ciutadania per impulsar les donacions de roba vella, joguines i diaris per als animals al centre

El CAAD Penedès busca voluntariat per cuidar gats acabats de néixer. CAAD Penedès

El CAAD Penedès busca voluntariat per cuidar gats acabats de néixer. CAAD Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El CAAD Penedès reprèn per aquestes dates el programa de cases d’acollida de gatets lactants per tal de donar-los una millor atenció i cura. Amb aquest objectiu s’adreça a persones voluntàries que vulguin fer-se càrrec temporalment de cadellades abandonades que durant les properes setmanes arribaran al centre en un número molt important. En molts dels casos ho fan, a més, sense mare, així que l’acollida i l’atenció d’aquests cadells a les llars és fonamental per tal de garantir la seva supervivència i incrementar també les possibilitats d’una futura adopció.

Es tracta d’una mesura d’emergència i pal·liativa davant el gran nombre d’animals que s’abandonen cada any, i la col·laboració ciutadana es fa del tot imprescindible. Per a més informació es pot escriure a caad@mancomunitat.cat, emplenar el formulari que trobaran al web caad.mancomunitat.cat o bé trucar al 93 810 06 98 opció 2.

El programa de mainaderes de gats s’ha confirmat com una eina bàsica per atendre correctament als gatets orfes. Per facilitar aquesta tasca a les persones que hi participen, s’han editat uns recursos informatius, consultables al web, molt gràfics i entenedors, que informen i resolen els dubtes, abans i durant el procés de casa d’acollida.

Des de la Mancomunitat també s’insisteix en la necessitat d’esterilitzar els nostres gossos i gats per acabar amb l’abandonament d’animals domèstics, ja que es calcula que més del 60% de gatets i cadellades nascuts al carrer, provenen de gats amb propietari.

Què implica fer de persona mainadera de gatets lactants

El CAAD Penedès proposa a les persones o famílies voluntàries una acollida temporal dels animals -cadells de menys de dos mesos sense mare- fins que mengin tot sols i desenvolupin una certa autonomia.

És convenient que la persona voluntària resideixi prop del centre, ja que una vegada els cadells arriben al centre, moltes vegades sense cap previsió, s’ha de reaccionar amb celeritat per donar-los una casa d’acollida. Cal també comprometre’s a portar l’animal a les revisions veterinàries periòdiques que requereixin i a socialitzar-los amb persones, de cara a la seva adopció posterior.

Tot i que és recomanable tenir experiència prèvia alletant gatets, no és imprescindible. Els professionals del CAAD facilitaran recursos informatius i s'encarregaran de donar els consells bàsics. El centre també proporciona la llet i les medicacions necessàries, i gestionarà la salut dels gatets fins que aquests es donin en adopció. Els acollidors podran fer difusió privada dels gatets quan es puguin donar en adopció, però serà el CAAD Penedès qui farà el procés d'adopció final.

El CAAD segueix amb la recollida de diaris, roba vella d’abric o materials per als animals

Les temperatures encara són baixes, especialment a la nit, i per aquest motiu la roba vella de casa i que ja no s’utilitza, com ara tovalloles, mantes o edredons, resulten molt útils en el centre  per millorar el condicionament i confort de les zones i estances dels animals. Pel que fa als diaris, des del CAAD subratllen que resulten molts útils per a les tasques de neteja i l’aïllament tèrmic, sobretot de les colònies felines, i per aquest motiu demanen que siguin exemplars de paper de diari i no revistes o paper setinat, ja que el diari té una major capacitat d’absorció.
Des del centre també són benvingudes altres aportacions de materials que puguin ser útils per a la cura i atenció dels animals, com ara menjar, joguines, arnesos o corretges, entre d’altres, i que a vegades es tenen a casa sense donar-hi ús i que des del centre poden reutilitzar.

Com fer-lo arribar

L’horari de recollida de les donacions és els dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 15 hores, els dimarts i dijous, de 10 a 17 h, dissabtes i diumenges de 10 a 13 hores a les instal·lacions del CAAD, situades als afores de Vilafranca del Penedès, en el camí de la Pedrera sense número al costat de la deixalleria.

Per a més informació podeu trucar al 93 810 06 98 opció 2 o enviar un correu electrònic a caad@mancomunitat.cat.

El CAAD Penedès vol fer un agraïment i una especial menció a totes les donacions solidàries de materials per als animals domèstics, que regularment es reben al centre per part, famílies, particulars i empreses, així com d’associacions animalistes i d’iniciatives infantils i centres escolars.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local