Flash

Una nit de premis a Sitges

La VII edició de la Nit de Premis de Sitges valora la contribució en la cultura i tradicions de la vila

VD 18-10-2004 11:46 Lectures 650

Arxivat a:

Una nit de premis a Sitges. FdG/ C. Castro

Una nit de premis a Sitges. FdG/ C. Castro

Un dels premis que es van otorgar aquest any per primer cop és el premi Pare Albert Singla, que han promogut l'Escola Pia de Sitges, l'Associació Cultural de Sitges, l'Associació de Mares i Pares de l'Escola Pia de Sitges i la Fundació Joan Profitós amb l'objectiu de premiar la creació de material didàctic que difongui els valors de la civilitat i de la integració europea. El nom homenatja un dels escolapis més recordats a Sitges pels seus anys de docència i la seva implicació a la vila. La primera edició d'aquest premi -i els 1.200 euros que l'acompanyen- ha recaigut en Jordi Masip i Zoe Masó pel treball "Projecte Narius", un programa adreçat a l'educació infantil que presenta diferents enigmes morals als quals s'han de fer front acompanyats dels educadors (responsabilitat, autonomia, llibertat i altruïsme)

El premi Folklore de Sitges ha anat a parar a Xavier Miret, director de l'Arxiu Històric de Sitges i responsable d'un estudi dels exvots del Vinyet que posa de manifest la riquesa local en aquesta expressió de religiositat.

El premi Tradicions Sitgetanes ha estat per Josep Manuel Soler i Solerm per la seva contribució a nivell personal i professional a la difució i l'impuls de diferents manifestacions culturals de Sitges; des de la seva posició de director de l'Eco de Sitges.

El premi Carbonell i Gener, en la categoria universitària, ha recaigut en la figura de Carme Muntaner, que ha presentat un treball d'investigació al boltant d'un capbreu que està localitzat a l'Arxiu Capitular de la Catedral de Barcelona i que esmenta una relació de les propietats que pagaven contribució l'any 1409 a Sitges. Pel que fa a la categoria Batxillerat, el premi ha estat per Jordi Varon pel seu treball sobre el festival de cinema, analitzant la seva evolució.

El Concurs Mirabent i Madrans, en la disciplina de cant, ha tingut dues guanyadores: Maribel Ortega i Tina Gorina. I en la disciplina de cambra han gunayt Free W Bass i el Quartet Matiz.

Pel que fa al premi de pintura Sanvisens, la guanyadora ha estat
Emília Huguet i Ciurana i del premi d'escultura Pere Jou, Jordi Parellada.

El premi Trinitat Catasús ha estat per la nedadora sitgetana Esther Morales com a reconeixement de la seva trajectòria esportiva: va guanyar sis medalles a les proves del Mundial d'Argentina al 2002 i recenment s'ha endut dues medalles als Paralímpics d'Atenes.

El premi Ploma d'Or ha anat a para a Antoni Sella, antropòleg i periodista del municipi que col·labora en diferents publicacions nacionals, a més d'elaborar treballs temàtics històrics sobre el carnaval de Sitges i diferents històries marineres.

El premi especial ha estat per un dels puntals de les sardanes i del folklore català a Sitges, Rafael Marcet i Almirall.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament