Reurbanització

Cubelles aprova la modificació de la urbanització de la plaça de l’Atzarava i l’entorn de la nova seu de la biblioteca

Un cop transcorregut el període d’exposició publica es licitarà l’obra que ha d’adequar l’entorn del nou equipament cultural

Cubelles aprova la modificació de la urbanització de la plaça de l’Atzarava i l’entorn de la nova seu de la biblioteca. Ajuntament de Cubelles

Cubelles aprova la modificació de la urbanització de la plaça de l’Atzarava i l’entorn de la nova seu de la biblioteca. Ajuntament de Cubelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Junta de govern Local va aprovar el passat 12 de març l’actualització del projecte de reurbanització de l’entorn de la nova biblioteca, que va rebre el nom de plaça de l’Atzavara en un recent plenari municipal. El projecte té un pressupost d’execució de 466.745,67 € i ha estat redactat per l’empresa UTE op | team + benedito.

Es tracta d’una superfície de més de 5.000m2 a la zona del Bardají que inclou tant les àrees pavimentades com les enjardinades, que es complementaran amb la hidrosembra i plantacions a càrrec del departament de Parcs i jardins. La plantada de la vegetació es deslliga del projecte d’obres per tal de trobar el moment més adequat per la subsistència i arrelament de totes les plantes.

D’acord amb la memòria del projecte es proposa un tractament unitari per l’illa que comparteix amb la comissaria de Policia Local. Es busca reforçar, accentuar, la idea d’illa dotacional amb espai de lleure entre els equipaments. Es disposen dos fronts arbrats a nord i sud de l’illa (carrers de la ciutat de Barcelona i Mare de Déu de Montserrat) que delimiten l’espai enjardinat respecte el teixit residencial. Tot i que la zona verda es concentra a ponent, aquest arbrat l’estén a llevant fins la comissaria de la policia local, i situa els dos equipaments dins el parc.

Pel que fa als usos exteriors, la proposta dóna resposta tant al disseny d’una nova zona verda pública com a la resolució de les necessitats generades per la posta en servei de la nova biblioteca: acostament, accés, aparcament, estada... Es dissenya un espai d’estada i esbarjo enjardinat amb espècies resistents, de poc manteniment i baix consum d’aigua, adaptades a les condicions climàtiques de Cubelles; una zona verda que valora les característiques del paisatge mediterrani, les seves espècies i les geometries adaptades al context.

Aquest conjunt ha estat projectat d’acord amb la normativa vigent sobre accessibilitat i no discriminació de les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. Pel que fa a les circulacions:

-es resol i potencia la circulació per a vianants en el conjunt de l’illa, de nord a sud i de esta a oest.
-l’edifici i la urbanització corregeixen la discontinuïtat entre els carrers dels sants Abdó i Senent i el carrer d’Albert Virella
-es dóna continuïtat als recorreguts urbans actuals i als que es propiciaran amb la posta en servei de la biblioteca
-tots els itineraris peatonals dins de l’illa són completament accessibles
-amb la construcció dels nous guals per a vianants es garanteix la continuïtat dels itineraris accessibles en tots els punts de creuament amb l’itinerari vehicular.

La intervenció permet adequar el conjunt de l’illa a la normativa vigent d’accessibilitat. Pel que fa a l’enllumenat de carrer es manté l’actual, que va ser actualitzat fa pocs anys amb equips idèntics als del conjunt del barri amb làmpades de baix consum, i es reforça amb làmpades per les àrees interiors i amb noves activitats.

En la licitació de l’execució de les obres es contemplen dues millores al projecte. Per una banda el paviment de la zona d’estada i el mobiliari urbà proposat com a Millora; i per l’altra quatre punts de recàrrega elèctrica de vehicles.

El projecte es troba en exposició pública durant el període de 30 dies hàbils des de la publicació al BOP, moment a partir del qual es podran aprovar els plecs i iniciar el procés de licitació perquè una empresa constructora executi les obres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local