Energia neta

Vilafranca explica el projecte Vinyes per Calor a la fira FIMA de Saragossa

S'ha destacat l’esforç del territori i la nova economia verda que de manera embrionària està creixent a la zona del Penedès, fent que diferents cooperatives, empreses i administracions apostin per les energies renovables

Vilafranca explica el projecte Vinyes per Calor a la fira FIMA de Saragossa. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca explica el projecte Vinyes per Calor a la fira FIMA de Saragossa. Ajuntament de Vilafranca

Aquest dimecres el tinent d’alcalde i regidor de Projectes Estratègics de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz, ha estat present a la Fira Internacional de Maquinària Agrícola (FIMA) al Centre de Congressos de Saragossa, per explicar l’aprofitament energètic de la biomassa de poda de vinya que es realitza al Penedès gràcies al projecte LIFE ‘Vinyes per Calor’, que es va finalitzar fa 5 anys.

Aureli Ruiz ha volgut destacar l’esforç del territori i la nova economia verda que de manera embrionària està creixent a la zona del Penedès, fent que diferents cooperatives, empreses i administracions apostin per les energies renovables, tractant aquesta biomassa com un recurs energètic i no com un residu. Actualment és la Cooperativa Agrícola de la Granada qui realitza la recollida i la trituració de la biomassa de poda de vinya per a la xarxa de calor de la Girada, que està essent gestionada per l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca.

Actualment l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està col·laborant amb el projecte Branches, com a pràctica pionera en l’aprofitament d’aquest tipus de biomassa, amb l’objectiu de divulgar les bones pràctiques ja consolidades.

El projecte “Vinyes per Calor” s’emmarca en el compliment dels objectius de reducció d’emissions fixats en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) aprovat pel Ple municipal l’any 2019 i en la certificació Biosphere com a destinació sostenible.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!