Millora de la xarxa

Comencen els treballs per eliminar les tres torres de mitja tensió a l’entrada de Les Roquetes

Aquesta era una demanda històrica de Les Roquetes que permetrà millorar el paisatge urbà i l’entorn on es troben

Comencen els treballs per eliminar les tres torres de mitja tensió a l’entrada de Les Roquetes. Ajt Sant Pere de Ribes

Comencen els treballs per eliminar les tres torres de mitja tensió a l’entrada de Les Roquetes. Ajt Sant Pere de Ribes

Aquest mes s’han iniciat les obres de soterrament de la línia aèria de mitja tensió que es troba a l’entrada del nucli de les Roquetes, des de la torre ubicada al costat del pavelló fins a la torre dal carrer d’Albert Ferrer i Soler, i que va en paral·lel al torrent de la Terrosa. L’actuació, contemplada en el pla director de l’enllumenat públic, forma part del projecte de modificació de les obres d'urbanització incloses en el pla parcial del sector del Mercat-Parc Central i la durà a terme en dues fases l’empresa Elecnor.

En aquesta primera fase, que finalitzarà abans del 24 de juny, s’han obert rases per fer el soterrament de la línia, amb la instal·lació dels conductes i el nou cablejat elèctric de mitja tensió que substituirà el de les torres que es trauran. Posteriorment, a l’octubre, és previst que es faci el descàrrec de la línia de mitja tensió aèria existent i la connexió de la nova xarxa soterrada, per després desmantellar i retirar definitivament les tres torres de mitja tensió.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, s’ha mostrat contenta amb l’inici de les obres perquè “hem aconseguit una fita històrica que feia molts anys que reivindicàvem i això ens donarà pas a adequar molt més aquesta zona perquè la gaudeixin les persones”.

L’actuació de desmantellament de les torres elèctriques permetrà eliminar la contaminació visual de la zona, millorar el paisatge urbà, l’accessibilitat i la mobilitat. En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que l’entrada de les Roquetes està en continua millora i ara es podran tirar endavant altres projectes que les torres impedien. “Ens permetrà també poder fer el cobriment de la riera i tenir una connexió directa entre els equipaments esportius i la ciutadania que viu a l’altre costat de la riera”, ha afegit Abigail Garrido.

Així mateix, l’executiu local té previst construir a l’altra costat dels jardins Rafael Alberti un nou pluvial i una nova zona d’aparcament enjardinat amb una seixantena de places d’estacionament.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!