Regeneració de platges

Les platges de Calafell rebran una aportació de sorra extraordinària abans de Sant Joan

S’agafarà sorra de la banda de llevant del Port i es portarà als indrets més afectats pel gran temporal d’aquesta primavera

Les platges de Calafell rebran una aportació de sorra extraordinària abans de Sant Joan. Ajuntament de Calafell

Les platges de Calafell rebran una aportació de sorra extraordinària abans de Sant Joan. Ajuntament de Calafell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

A mitjans de juny, les platges de Calafell rebran una aportació extraordinària de sorra. Es mourà sediment de la banda de llevant del Port de Segur a la de ponent. Les zones on s’escamparà sorra seran les més erosionades habitualment, i sobretot pel gran temporal, de més de 40 dies, d’aquesta primavera. Són la plaça del Mil·lenari i el tram proper a la rambla Costa Daurada.

A hores d'ara, s’està valorant encara la quantitat de sorra que caldrà transportar i distribuir. Quan el temporal Gloria, el gener de 2020, se’n van moure 4.500 metres cúbics. En funció del volum que s’hagi de transferir ara, es calcularà el pressupost d’aquesta actuació. L’Ajuntament ha demanat ajut econòmic al Servei de Costes de l’Estat, que al final es farà càrrec d'una part del pressupost, mentre que la resta l'assumiran les arques municipals.

El tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos, explica que “aquestes aportacions extraordinàries són un pal·liatiu puntual a curt termini, mentre va fent el seu efecte la renaturalització de les platges mitjançant el sistema dunar, que ja es percep visiblement, però que s’ha de consolidar”.

Marcos afegeix: “Aquesta és l’única solució a llarg termini: consolidar les platges i aconseguir que siguin més resistents davant dels temporals i que s’acabin regulant soles, com havia estat històricament”.

Tanmateix, els estralls del darrer temporal han estat tan importants que fan imprescindible una aportació de sorra per a salvar la temporada de bany. “Hem de tenir en compte que el temporal ha durat tants dies que el seu efecte ha estat molt superior al del Gloria, que va ser molt més fort, però només va durar uns dies”, diu el regidor.

Sobre el calendari de l’actuació, Marcos diu: “Hem d’apurar les dates per evitar que un temporal tardà faci inútil l’esforç. Ja tenim experiència d’actuacions anteriors que fins i tot vam donar per finalitzades un dia a la tarda i, al matí següent, tota la sorra aportada havia desaparegut durant la nit”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local