Garraf Coopera

S'obre la via verda entre Vilanova i Cubelles amb un pas de vianants per creuar la carretera

Unes 120 persones van participar a la inauguració de l'últim tram del camí de Santa Llúcia

S'obre la via verda entre Vilanova i Cubelles amb un pas de vianants per creuar la carretera. Garraf Coopera

S'obre la via verda entre Vilanova i Cubelles amb un pas de vianants per creuar la carretera. Garraf Coopera

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El diumenge al matí unes 120 persones van participar a la inauguració de l'últim tram del camí de Santa Llúcia, recuperat per voluntaris de Garraf Coopera. Era l'últim tram que faltava per completar una autèntica via verda per a vianants i ciclistes entre la platja de Vilanova i el camí Vell de Cubelles passant per l'Ortoll.

El multitudinari grup va recórrer tota la via verda, i en el creuament del camí de Santa Llúcia amb de la C-246a es van repartir fulletons que demanaven un pas segur per aquell creuament – una demanda antiga de Garraf Coopera que ara sembla serà satisfeta. El regidor de Mobilitat, Antoni Palacios – un dels sis regidors que van assistir a la inauguració – va prometre que abans de finals d’any, vianants i ciclistes podran travessar la carretera amb seguretat. La Diputació, que és el responsable de la C-246a, està d'acord que cal actuar i els tècnics ja estan buscant la millor solució.

A més a més del camí de Santa Llúcia, formen part de la via verda altres camins històrics de l'Ortoll com el camí de Sant Gervasi i el camí d'Adarró que, també, han estat recuperats per voluntaris de Garraf Coopera. Són tots camins on està totalment prohibit el trànsit motoritzat o només està permès el trànsit de veïns.

Durant la inauguració del diumenge, Garraf Coopera va demanar que, també, es restringeixi el trànsit de cotxes al camí Vell de Cubelles per completar la via verda fins al nucli de Cubelles. Antoni Palacios va respondre que ja està previst eliminar el trànsit motoritzat de pas entre Vilanova i Cubelles pel camí Vell de Cubelles. Està inclòs al projecte premiat i subvencionat per la Unió Europea que promou la mobilitat activa i sostenible i amplia la xarxa pedalable.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local