Diputació

Vilafranca estudia la viabilitat de les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús

La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi que avalua la possibilitat de cedir dos solars municipals mitjançant un contracte de dret de superfície per a l’impuls d’un primer projecte pilot al municipi

Vilafranca estudia la viabilitat de les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús. Diputació de Barcelona

Vilafranca estudia la viabilitat de les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús. Diputació de Barcelona

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi de viabilitat sobre cooperatives en cessió d’us a Vilafranca del Penedès. El treball, que ha estat lliurat a l’Ajuntament, avalua la possibilitat de cedir dos solars municipals situats un davant de l’altre mitjançant, un contracte de dret de superfície per a l’impuls d’un primer projecte pilot al municipi.

L’estudi parteix de la disposició per part de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès d’alguns solars públics destinats a habitatge de protecció oficial que a dia d’avui no es poden promoure per falta de finançament. Recentment s’ha constituït al municipi la cooperativa d’habitatge en cessió d’ús La Bastida, que s’ha adreçat a l’Ajuntament per explorar vies de col·laboració que permetin impulsar un nou projecte cooperatiu al municipi.

L’estudi analitza diferents propostes per a les dues parcel·les: d’una banda fer dos edificis separats, de l’altra fer un edifici pont. En cadascuna de les propostes s’analitzen tres escenaris possibles: fer un aparcament soterrat de 15 places, no fer aparcament soterrat i no fer aparcament soterrat i afegir un ajut municipal per a la promoció.

L’aportació inicial varia poc més de 12.500 euros en els diversos escenaris, i la diferència determinant es deu als costos de construcció d’aparcament. Les quotes mensuals també serien força superiors en el cas de construir un aparcament en soterrani i se situarien entre els 600 i el 780 euros mensuals en funció de l’escenari.

A títol orientatiu, amb un esforç econòmic màxim de les llars del 30% dels ingressos mensuals destinats al pagament de la quota mensual, les unitats de convivència habitants haurien d'ingressar un mínim de 2.000 euros nets mensuals en la proposta 1  i de  1.800 euros en la proposta 2. Totes dues les quantitats entrarien dins el límit d'ingressos màxims bruts anuals previstos per l'Habitatge amb Protecció Oficial de Règim General. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local