Sant Joan 2022

Olivella habilita una plaça pel llançament de petards la nit Sant Joan per prevenir incendis forestals

Es podran llençar a la plaça Catalunya, però en cap cas podran ser coets voladors, globus i altres petards que s'enlairin

Olivella prohibeix el llançament de petards per la revetlla de Sant Joan per prevenir incendis. I és que es tracta d'un municipi amb alt risc d'incendi com s'ha demostrat aquest cap de setmana amb un incendi que ha calcinat prop de 200 hectàrees, perquè està envoltat de massa forestal, per això, des de fa anys que està prohibit llençar coets i petards en tot el municipi. Actualment, prop del 90% de la superfície del municipi és forestal, per això cal tenir en compte el risc d'incendi forestal, especialment amb la sequera acumulada d'aquest any 2022, que fa que la situació de risc sigui molt elevada.

Per tant, s'han d'extremar les precaucions, i amb la proximitat de la revetlla de Sant Joan, l'Ajuntament d'Olivella recorda que està prohibit en tot el municipi, d’acord amb l’ordenança reguladora de la neteja de solars i parcel·les i de prevenció d'incendis forestals:

-El llançament de coets, focs d’artifici, globus o altres artefactes que continguin foc.
-Llençar objectes encesos.
-Encendre foc per qualsevol tipus d'activitat.
-Efectuar treballs forestals que generin restes vegetals, utilització de radials o maquinària similar que pugui general calor o guspires (tret d'autorització expressa del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural).

Així doncs, amb motiu de la festivitat de Sant Joan, s'habilita la Plaça Catalunya per llençar petards, en cap cas coets voladors, globus i altres petards que s'enlairin, i només a menors de 16 anys acompanyats d'un adult. Es fa incidència, per tant, que s'autoritza només a llençar aquells petards admesos per a menors de 16 anys, en l’horari següent entre les 17 i 22 hores.

L'Ajuntament ha recordat que llençar coets, petards, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc quan això suposi un alt risc d'incendi forestal o desobeir l'autoritat sobre l'ordre de finalitzar l'activitat està catalogat com a infracció greu. Les sancions que es poden aplicar són:

a) Infraccions lleus: fins a 600 euros.

b) Infraccions greus: de 601 euros fins a 10.000 euros.

c) Infraccions molt greus: de 10.001 euros fins a 100.000 euros.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!