Platges

Sitges neteja i assegura un talús natural a Cala Ginesta

L’actuació s’ha dut a terme per qüestions de seguretat per als banyistes de Cala Ginesta, a causa d’una construcció enderrocada i on s’hi acumulava brutícia

Sitges neteja i assegura un talús natural a Cala Ginesta . Ajuntament de Sitges

Sitges neteja i assegura un talús natural a Cala Ginesta . Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Servei de Platges de l’Ajuntament de Sitges ha fet una actuació per assegurar l’estabilitat i la neteja d’un talús natural situat a Cala Ginesta. Durant la temporada de bany, aquesta cala rep moltes persones usuàries. Per assegurar la zona i evitar despreniments cap a la platja l’Ajuntament va valorar la necessitat de dur a terme aquest arranjament.

La situació d’aquest talús natural situat sobre la Cala Ginesta era de certa inestabilitat, segons va certificar una empresa dedicada als estudis de geologia. A més, en aquest espai hi havia una antiga construcció il·legal que es va enderrocar, però algunes parts anaven caient al talús i podia haver-hi el perill que es precipitessin sobre la platja. També s’havia detectat la presència de material divers i residus de brossa.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha actuat, com explica el regidor de Platges, Guillem Escolà, i “s’ha acabat d’enderrocar el què quedava de l’antiga edificació i s’ha netejat i sanejat la zona”. Escolà afegeix que “una empresa especialitzada en treballs verticals ha estabilitzat el talús natural, de manera que ara la zona de la platja és segura”. L’Ajuntament ha invertit 14.649,20€ en les operacions d’enderroc, neteja de l’antiga edificació, transport a l’abocador de runa dels residus i sanejament del talús. La neteja de la zona ha costat 10.497,58€.

L’operació de neteja i d’assegurar el talús ha permès incrementar la seguretat i ha deixat el talús en un estat més natural i coherent amb l’entorn de la zona costanera del massís del Garraf. L’auditoria que atorga els certificats de qualitat EMAS també havia detectat el mal estat d’aquest espai, un fet ja arreglat i que se sumarà als arguments per aconseguir el certificat EMAS.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local