Pla de Vigilància

Detecten 79 abocaments amb risc d'incendi a l'Alt Penedès i Garraf

Més de la meitat dels abocaments detectats durant aquest mes i mig han estat a camins, pistes o boscos, mentre un centenar han estat a urbanitzacions o masies

Detecten 79 abocaments amb risc d'incendi a l'Alt Penedès i Garraf, els mateixos que tot l'estiu passat. ACN

Detecten 79 abocaments amb risc d'incendi a l'Alt Penedès i Garraf, els mateixos que tot l'estiu passat. ACN

La Diputació de Barcelona, a través del Pla de Vigilància i Informació contra els incendis (PVI), ha detectat des del 21 de juny més 600 abocaments amb risc de provocar un foc. És pràcticament el mateix nombre de vessaments que es van detectar l'estiu passat durant els dos mesos i mig de tota la campanya, fins l'1 de setembre. Per comarques, enguany el Baix Llobregat i el Vallès Occidental són les que per ara acumulen més abocaments, amb 125 i 108 punts incontrolats, respectivament. La llista la continuen l'Anoia, el Vallès Oriental i Osona, amb 87, 72 i 46 casos. Des que el PVI es va posar en marxa, la Diputació ha desplegat 4.000 actuacions i ha informat 37.000 persones, segons les dades fetes públiques aquest dimecres.

Pel que fa la resta de comarques de l'ens, a l'Alt Penedès s'han detectat 46 vessaments, al Maresme n'hi ha hagut 40 i al Garraf, 33. La llista la tanquen el Bages amb 26 casos, el Moianès, amb 12, i el Berguedà, amb 7.

Més de la meitat dels abocaments detectats durant aquest mes i mig han estat a camins, pistes o boscos, mentre un centenar han estat a urbanitzacions o masies. També n'hi ha hagut una seixantena a zones agrícoles o forestals, mentre més de mig centenar han estat a zones urbanes o polígons. Pel que fa al tipus de vessaments, 421 dels 700 detectats han estat deixalles, mentre que 138 casos han estat incidències en infraestructures.

Al mateix temps, la Diputació destaca les intervencions dissuasives. Se n'han fet una quarantena per l'ús d'eines que generen guspires, i una trentena per barbacoes que no complien la normativa.

Les inspeccions i actuacions del Pla de Vigilància i Informació contra els incendis es continuaran desplegant fins l'1 de setembre en col·laboració amb els ajuntament i les Agrupacions de Defensa Forestal.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!