Platges sense fums

Sitges instal·la 25 cendrers a les platges centrals

La propera temporada, l'Ajuntament establirà platges lliures de fums i posarà cendres a la resta de platges

Sitges instal·la 25 cendrers a les platges centrals. Ajuntament de Sitges

Sitges instal·la 25 cendrers a les platges centrals. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Regidoria de Platges ha instal·lat 25 cendrers a l’entrada de les platges de Balmins, Sant Sebastià, La Fragata, Ribera, Bassa Rodona i L’Estanyol. L’objectiu és afegir-ne més a les entrades de totes les platges i, de cara a la propera temporada, habilitar platges lliures de fum, tal com contempla l’ordenança municipal.

Entre les millores incorporades aquest estiu, l’Ajuntament ha iniciat una prova pilot per consultar l’estat del mar. El sistema, mitjançant sensors instal·lats a les boies, permet obtenir dades sobre les onades i corrents. “Aquesta informació és valuosa, entre d’altres, per determinar les banderes de les platges i reforçar el servei de salvament”, explica el regidor de Platges, Guillem Escolà. Hi ha sensors a les platges de l’Estanyol, Sant Sebastià i un darrer, assignat a Sitges, instal·lat en una boia a Castelldefels que serveix per a l’obtenció de dades de referència a Les Botigues. El sistema funciona des de finals del mes de juliol i l’Ajuntament valorarà la seva continuïtat el 2023 al final de temporada.

La brigada de platges manté les actuacions d’adequació de la sorra i els arranjaments de les passeres de les dutxes. Han continuat, setmanalment, també les analítiques de la qualitat de l’aigua de bany, realitzades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que, durant tota la temporada, han donat un resultat excel·lent. Aquesta darrera setmana, la temperatura de l’aigua ha estat al voltant dels 27,5 ºC.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local