Herències intestades

La Generalitat treu a subhasta una masia i un terreny rústic a Castellví de la Marca per 195.300 euros

El Departament d’Economia ha convocat la subhasta de 36 immobles procedents d'herències intestades pel proper 1 de desembre del 2022 i els interessats podran presentar ofertes fins al 25 de d’octubre

La Generalitat treu a subhasta 36 immobles procedents d'herències intestades. Generalitat de Catalunya

La Generalitat treu a subhasta 36 immobles procedents d'herències intestades. Generalitat de Catalunya

El Departament d’Economia i Hisenda ha convocat la subhasta pública d’un total de 36 immobles procedents d’herències intestades. Tret d’un pis a Vinaròs, la resta estan situats en diverses poblacions de Catalunya. Concretament, n’hi ha quatre a Sant Feliu de Guíxols; tres a l’Hospitalet de Llobregat, a Santa Coloma de Gramanet i a Valls; dos a Barcelona, a Masquefa, a Sallent i a Tordera; i un a Badalona, a la Bisbal de Falset, a la Bisbal d’Empordà, a Bot, a Breda, a Castelldans, a Castellví de la Marca, a Guimerà, a Molins de Rei, a Puigcerdà, a Reus, a Rubí, a Tortosa, a Vila-rodona i a La Vilella Baixa. Al Penedès, es preveu la subhasta d'un terreny rústic i una masia urbana a Castellví de la Marca (Casa Bo Ratera, 174 i terreny rústic Pol 25 Parc 6, El Castell Pujades) per valor de 195.300,00 € i un local i un traster a Masquefa per 51.300,00 € i 3.900,00 €, respectivament.

D’acord amb l’anunci que publica aquest dilluns el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, les propietats que es posen a la venda estan distribuïdes en 36 lots separats. Els interessats a licitar per algun dels lots de la subhasta, tenen temps fins al proper 25 d’octubre per presentar les seves ofertes a la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat. La Subhasta es farà l’1 de desembre del 2022, a les 12 h, en un acte obert al públic a la seu del Departament d’Economia i Hisenda, on s’efectuarà l’obertura dels sobres econòmics i els licitadors podran millorar les seves ofertes a mà alçada.

La Direcció General del Patrimoni ha habilitat un telèfon d’informació i una adreça de correu electrònic per a les persones interessades a visitar algun dels immobles que estan a la venda. A més, les característiques tècniques de totes les finques es poden consultar al web del Departament d’Economia i Hisenda i a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública. Per participar a la subhasta s’ha de dipositar, amb caràcter previ, a la Caixa General de Dipòsits del Departament d’Economia i Hisenda, l’import de la garantia del preu de sortida de cada immoble, que s’estableix al plec de condicions d’aquesta subhasta.

Un mínim de 3.290.800,00 euros destinats a entitats assistencials, socials i culturals

Amb la venda de tots els lots, la Generalitat preveu obtenir un mínim de 3.290.800,00d’euros, que pot ser millorat a l’alça. D’acord amb la legislació vigent que regula les herències intestades, els imports obtinguts podran ser destinats a finalitats habitacionals o a establiments d’assistència social o a institucions culturals preferentment del municipi o la comarca d’on tenia la darrera residència el causant.

La Junta d’Herències, un òrgan col·legiat del qual formen part la Generalitat i les associacions municipalistes que representen a totes les corporacions locals, serà l’encarregada, un cop l’herència estigui totalment liquidada, d’establir els criteris per a l’efectiva distribució dels imports, mitjançant les corresponents convocatòries públiques, a les entitats interessades que hi puguin participar com a beneficiàries.

Una vuitantena d’habitatges intestats destinats a cobrir necessitats socials

L’administració catalana té encomanda legalment la funció de tramitar les herències intestades de les persones amb veïnatge civil català que han mort, presumiblement, sense haver atorgat testament i sense hereus o familiars coneguts, fins al quart grau de consanguinitat i de destinar els béns que hereta procedents d’aquestes herències intestades a entitats assistencials, socials, sanitàries o culturals i a polítiques d’habitatge social.

Així, des de la seva constitució el 2017, la Junta d’Herències haurà adscrit una vuitantena d’habitatges procedents d’herències intestades a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per cobrir necessitats d’habitatge social arreu de Catalunya. Durant el 2018 se’n van transferir 17, un total de 32 el 2019 i 3 immobles més el 2021, ja en plena pandèmia de la COVID-19. Finalment, aquest any 2022 s’ha acordat l’adscripció de 32 habitatges més.

La majoria dels 36 immobles que surten a subhasta el proper 1 de desembre, que ja han estat comunicats prèviament als respectius ajuntaments, són locals o solars. Les finques urbanes que s’hi han inclòs no han estat considerades aptes per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per ser destinades directament a habitatge social, per manca de demanda habitacional al municipi o pel mal estat de la finca.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local