Diputació

El pla director de clavegueram de Santa Margarida i els Monjos preveu actuacions per 3,5 milions

Les actuacions previstes en el Pla director permetran millorar el tractament de les aigües als diferents nuclis i sobreeixidors del municipi, així com millorar la capacitat hidràulica de la xarxa

Lliurat a Santa Margarida i els Monjos el Pla director de clavegueram. Diputació de Barcelona

Lliurat a Santa Margarida i els Monjos el Pla director de clavegueram. Diputació de Barcelona

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla director de clavegueram de Santa Margarida i els Monjos, un treball que ha servit per elaborar un inventari de tots els pous de registre, canonades i estacions de bombeig, amb una descripció de les seves característiques i el seu estat de conservació. També s’ha estudiat el seu funcionament tant per temps sec com per temps de pluja amb propostes de millora al conjunt de la xarxa. El treball va ser lliurat dimarts per part de la vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, i el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, a l’alcaldessa, Immaculada Ferret.

Les actuacions previstes en el Pla director permetran millorar el tractament de les aigües als diferents nuclis i sobreeixidors del municipi,  així com millorar la capacitat hidràulica de la xarxa mitjançant l’ampliació dels diàmetres dels diferents col·lectors. També es millora la gestió de la xarxa amb la construcció de nous pous de registre i proposta de solucions basades en la natura que permet reduir els cabals de pluvials circulants per la xarxa i potenciar la infiltració al terreny. El cost total de les actuacions previstes en el treball és de 3.521.000 euros.

Els plans directors de xarxes de serveis són una eina de suport a la presa de decisions d'inversió en la millora de les xarxes de titularitat municipal com són l’aigua potable, l’enllumenat públic i el clavegueram. Els treballs inclouen l'inventari de la xarxa, una diagnosi sobre el seu estat, propostes de millora, amb les característiques tècniques, i un pla d'etapes d'inversió.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local