Colꞏlegi d’Arquitectes

La primera Mostra d’Arquitectura Garraf - Alt Penedès reconeix 14 projectes de reforma i intervenció al territori

L'escola solar del Sant Jordi, el pati de Can Guineu i el Vinseum són alguns dels projectes guardonats dijous passat a Vilanova

La primera  Mostra d’Arquitectura Garraf - Alt Penedès reconeix 14 projectes de reforma i intervenció al territori. EIX

La primera Mostra d’Arquitectura Garraf - Alt Penedès reconeix 14 projectes de reforma i intervenció al territori. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat dijous 6 d’octubre es va fer entrega de diplomes per a seleccionats i per a guardonats de la 1a Mostra d’Arquitectura Garraf – Alt Penedès organitzada per la demarcació de Barcelona del Colꞏlegi d’Arquitectes de Catalunya. L’acte va tenir lloc al Museu Can Papiol, a Vilanova i la Geltrú, on s’hi van exposar totes les obres presentades el mateix dia de l’entrega. L’entrega de guardons i distincions va anar a càrrec de la presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten, el comissari de les Mostres d’Arquitectura del COAC, Francesc Camps, i membres del Jurat de MODs. L'arquitecta del Servei d’Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona, Montserrat Montalbo, va feri entrega de la Menció Especial del Premi Diba.

Durant la presentació, Bestraten va destacar la importància del desplegament territorial, per apropar el COAC a tots els arquitectes de la Demarcació i alhora apropar els arquitectes a la societat. Per la seva banda, Camps va recordar el paper de les Mostres d’Arquitectura del COAC, que és posar en valor la feina dels arquitectes, la iniciativa dels promotors, i difondre l’arquitectura més rellevant de les comarques. A més, ajudar a crear un fons documental i a reconèixer i estimular els esforços dels autors i els agents implicats.

Guardonats Modalitat I

-Casa Casernes, a Vilanova i la Geltrú. Intervencions parcials. Inclou intervencions de rehabilitació de promoció pública i/o privada. Arquitectes CAVAA Oriol Vañó, Jordi Calbetó.

-Escola Solar Sant Jordi, a Vilanova i la Geltrú. Edificis amb ús no residencial. Inclou edificis de nova planta de promoció pública. GATPA arquitectes, David Tapias Monné, Àlex Gallego Ubano, Jordi Adell Roig, Gerard Puig Freixas.

-Escola Agnès, a Sitges. Edificis amb ús no residencial. Inclou edificis de nova planta de promoció pública. NOGUÉꞏONZAINꞏLÓPEZ, Arquitectes slp, Fèlix López, Joan Nogué, Txema Onzain.

-Rehabilitació de Cal Ros i Cal Moro, a Subirats. Edificis amb ús residencial. Inclou edificis d'habitatges plurifamiliars de promoció pública o privada. STEM arquitectes, Esteve Aymerich i Serra, Inés de Rivera Marinelꞏlo, Ton Salvadó i Cabré.

-El pati de Can Guineu, a Sant Sadurní d’Anoia. Intervencions parcials. Inclou intervencions interiors i exteriors, efímeres o permanents. MEATS Elisava + Estudi Queralt Suau, Roger Paez, Jordi Queralt, Toni Montes.

-Spring in Pantone 375C - Celler Mas Rodó, a Mediona. Intervencions parcials. Inclou intervencions de rehabilitació de promoció pública i/o privada. SALA FERUSIC Arquitectes. Carles Sala Roig, Relja Ferusic Manusev.

-Rambla Sant Francesc, a Vilafranca del Penedès. Intervencions paisatgístiques i ordenació d’espais urbans. Vora arquitectura scpp, Pere Buil Castells, Toni Riba Galí.

-Museu de les cultures del vi de Catalunya (VINSEUM), a Vilafranca del Penedès. Edificis amb ús no residencial. Inclou edificis de nova planta de promoció pública. Arquitecte Santiago Vives Sanfeliu.

-Casa Germans Soler, a Vilafranca del Penedès. Edificis amb ús residencial. Inclou edificis plurifamiliars de promoció privada o pública. STEM arquitectes, Esteve Aymerich i Serra, Inés de Rivera Marinelꞏlo, Ton Salvadó i Cabré.

-Reviscolament del Molí de Cal Xerta, a Sant Pere de Riudebitlles. Intervencions parcials. Inclou intervencions de rehabilitació de promoció pública i/o privada. TALLER 9s ARQUITECTES SCP, Oriol Cusidó, Irene Marzo.

-Restauració i ampliació de la Casa de la Festa Major, a Vilafranca del Penedès. Intervencions parcials. Inclou intervencions de rehabilitació de promoció pública i/o privada. Arquitectura Genís Planelles slp, Mariona Genís Vinyals, Jordi Planelles Salvans.

-Projecte executiu i direcció d’obra de l’ampliació del Club Nàutic Vilanova. Edificis amb ús no residencial. Inclou edificis de nova planta de promoció privada. Miquel Mas Arquitectes SLP.

-Reforma i ampliació d'un habitatge unifamiliar aïllat, a Sant Sadurní d’Anoia. Edificis amb ús residencial. Inclou edificis d'habitatges unifamiliars de promoció pública o privada. Vidal i Solanes arquitectes scprof, Oriol Solanes, Anna Vidal.

-Parc i Plaça a St. Pau d'Ordal, a Subirats. Intervencions paisatgístiques i ordenació d’espais urbans. Arquitectes Kathy Lindstrom, Iñaki Ozcáriz Raventós.

Guardonats Modalitat II

La Menció Especial Diputació de Barcelona a Accions Innovadores en la Gestió de l'Hàbitat Urbà va ser per Penedès 360, del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Cristina Montserrat Bages, arquitecta, i la colꞏlaboració del Consorci de Promoció Turística del Penedès. Modalitat II. La ruta Penedès 360° son rutes per etapes i circulars us apropa al mar, us acompanya entre vinyes i us fa enfilar fins a dalt de la muntanya. Es tracta de rutes per etapes i circulars, accessibles, que s’han adaptat per a cada modalitat de bicicleta i que permeten descobrir el territori.

Posteriorment, totes les obres presentades s’exposaran inicialment, del 8 d’octubre al 10 de novembre a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, de Vilanova i la Geltrú. A partir del 2023, la Mostra d’Arquitectura Garraf - Alt Penedès es podrà veure a les biblioteques públiques del Garraf i l’Alt Penedès (Sitges, Vilafranca del Penedès, Cubelles, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Sadurní d’Anoia, Gelida, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Ribes, Santa Margarida i els Monjos i Sant Quintí de Mediona)

Projectes i modalitats

A la 1a Mostra d’Arquitectura Garraf - Alt Penedès s’han presentat en total 86 obres. De la Modalitat I, que inclou edificis amb ús residencial, edificis amb ús no residencial, intervencions parcials, intervencions paisatgístiques i ordenació d’espais urbans i intervencions urbanístiques i de planejament, s’han presentat 83 obres: 14 han estat guardonades i 11 seleccionades. Aquests guardons tenen per finalitat, en les seves diferents categories, premiar les intervencions arquitectòniques de qualitat, sigui en nova construcció, rehabilitació o dissenyant nous espais exteriors al servei i per al gaudi de la ciutadania.

De la Modalitat II, que inclou accions, tasques i treballs d’intervenció en entorns com el de l’expressió artística, el sector de serveis, la consultoria i organització en el món de l’administració pública local, la indústria i altres sectors econòmics i productius que no estiguin vinculats directament a l’edificació i al planejament, s’han presentat 3 obres, i una d’elles ha obtingut una menció especial Premi Diputació de Barcelona a Accions Innovadores en la Gestió de l’Hàbitat Urbà.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local