A principis de 2023

Vilanova remodelarà el tram urbà de la carretera C-246a per incorporar un carril bici i renovar les voreres

La renovació de l'eix Jaume Balmes-Exposició serà la primera actuació dels projectes Next Generation a la ciutat

Vilanova remodelarà el tram urbà de la carretera C-246a per incorporar un carril bici i renovar les voreres. Ajuntament de Vilanova

Vilanova remodelarà el tram urbà de la carretera C-246a per incorporar un carril bici i renovar les voreres. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La renovació i millora del tram urbà de la carretera C-246a, comprès per avinguda de Jaume Balmes, rambla de J. A. Vidal, rambla de J. T. Ventosa i rambla de l'Exposició, serà la primera actuació a executar dels projectes de millora de la mobilitat finançats amb fons Next Generation. La intervenció, que preveu la creació de xarxa ciclable i el condicionament d'aquest eix central de la ciutat, s'iniciarà a principis de 2023.

Aquesta és una de les principals actuacions previstes en el paquet de projectes subvencionats pels fons Next Generation amb la finalitat de fomentar polítiques per una mobilitat sostenible i activa als territoris. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú té compromesa una subvenció de més de 3 milions d'euros d'aquests fons europeus per tal de desplegar la xarxa pedalable urbana. En total, el conjunt de projectes comportaran un increment en 14 quilòmetres dels carrils bici a la ciuat, que s'interconnectaran amb la xarxa existent i amb els municipis veïns.

Pel que fa concretament al projecte de l'eix Jaume Balmes-Exposició, s'executarà per trams. A banda de la creació o adequació de carrils bici, s'aprofitarà per millorar l'entorn amb la renovació de diversos trams de vorera, nous parterres i mobiliari urbà. L'objectiu és que tot aquest vial transversal presenti una fesomia més ordenada i contínua un cop enllestida la intervenció.

D'aquesta manera, en el tram central d'aquest vial quedarà reforçada la connexió a peu amb el centre comercial de la ciutat, alhora que es completarà la connexió pedalable amb els eixos existents des de passeig Marítim a ronda Ibèrica pel traçat del torrent de Sant Joan, i des de passeig del Carme fins a ronda Ibèrica per rambles de Pirelli i de Samà.

Millora de les rotondes de la ronda Europa

Els serveis tècnics municipals han previst ja els següents projectes a executar amb  l'aportació dels fons Next Generation. Un cop executat l'eix de la carretera C-246a, es preveu també adequar la connexió amb bici a la rambla d'Arnau de Vilanova, a l'alçada de l'escola Ítaca. D'altra banda, també l'any que ve, es reformaran les rotondes de la ronda d'Europa que conflueixen amb l'avinguda d'Eduard Toldrà i amb la ronda Ibèrica, respectivament.

La creació de carrils bici segurs en aquests punts permetrà fer-hi una remodelació global, que comporti també una millora de la gestió del trànsit. Precisament a l'alçada de la rotonda de ronda d'Europa amb ronda Ibèrica es crearà també la connexió ciclable amb el nucli de les Roquetes.

Amb aquestes intervencions es completarà al voltant de la meitat dels projectes de mobilitat inclosos en la subvenció dels fons Next Generation, que suposen una inversió total de 1.827.000 euros. Aquests projectes s'adjudicaran abans d'acabar el 2022 i s'executaran durant el 2023, mentre s'està treballant ja en la planificació de la meitat restant.

Els projectes de mobilitat activa finançats amb fons Next Generation a Vilanova i la Geltrú pretenen facilitar itineraris ciclistes entre mar i muntanya, la creació d'una xarxa de carrils bici segregats i protegits que connectin tots els barris amb el centre de la ciutat, el front marítim, els polígons industrials, l'estació del tren i autobusos i els municipis veïns de Cubelles i Sant Pere de Ribes (les Roquetes).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local