Internalització

Vilanova introduirà la geolocalització integral al servei de neteja viària "per ajustar-se a la demanda"

El nou servei de neteja viària, ara de gestió municipal, prepara un nou pla de treball per adaptar-se a les necessitats de la ciutat

Vilanova introduirà la geolocalització integral al servei de neteja viària

Vilanova introduirà la geolocalització integral al servei de neteja viària "per ajustar-se a la demanda". Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La neteja viària a Vilanova i la Geltrú prepara un pla per adaptar-se a les necessitats actuals de la ciutat. Després dels primers mesos de gestió municipal, amb l'arribada progressiva dels nous vehicles i la internalització del servei per part de la Companyia d'Aigües, ara s'està elaborant un pla per fer una neteja més eficient. La incorporació de sistemes de geolocalització ha permès recollir dades que han d'ajudar a definir un nou pla de treball, més adequat a la realitat de Vilanova i la Geltrú.

La regidora d'Espai Públic, Blanca Albà, explica que "si volem millorar el servei que teníem amb anterioritat hem de fer una remodelació, dividir la ciutat en zones, adaptar els torns, estem en aquesta fase". Albà recorda que "tenim més maquinària que abans i això ens permetrà fer les tasques més ràpidament i arribar a molts llocs que no arribàvem".

L'alcaldessa, Olga Arnau, i la regidora van visitar divendres les instal·lacions del servei de neteja, i es van reunir amb els responsables per valorar els primers mesos de la internalització. Olga Arnau detalla que "ja, per fi, ha arribat tota la flota", en referència als problemes de subministrament dels nous vehicles, que han endarrerit el fet de poder disposar del 100% de la flota fins fa poques setmanes. Són set Goupils elèctrics, un camió, dues furgonetes grans amb aigua a pressió, i set màquines escombradores que se sumen als diferents vehicles subrogats de l'empresa que prestava el servei, com el tractor de platges amb garbelladora, el "bremach" de platges i 2 pick-ups. "Cal que es noti aquesta millora en el servei, amb les escombradores, per exemple, veníem d'una i ara en tenim set" diu l'alcaldessa.

Els primers mesos de la nova neteja viària han servit per recollir dades i per anar adaptant el servei a les necessitats actuals de la ciutat. "Gràcies a la tecnologia que tenim de gestió de flotes, hem pogut estudiar el servei" avança el gerent de la companyia d'Aigües, Marc de Arias. "Hem fet una nova proposta tècnica i ara l'estem discutint tant amb els treballadors com amb els serveis tècnics, a veure com podem adaptar el servei amb aquestes noves màquines" explica de Arias. La Neteja Viària, a banda de la renovació de la flota de vehicles i l'augment de la feina mecanitzada, també ha integrat serveis nous i noves zones de la ciutat a l'hora de netejar.

La Companyia Municipal d'Aigües gestiona la neteja de la ciutat des de l'1 de juny. El canvi va suposar la subrogació de 62 persones treballadores i la contractació de tres persones d'estructura.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local