Pacificació del trànsit

Sant Pere de Ribes posa en marxa un nou sistema de control d’accés de vehicles a zones de vianants

L’objectiu principal és garantir que les zones de vianants sigui de prioritat per a les persones

Sant Pere de Ribes posa en marxa un nou sistema de control d’accés de vehicles a zones de vianants. Susana Nogueira

Sant Pere de Ribes posa en marxa un nou sistema de control d’accés de vehicles a zones de vianants. Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sant Pere de Ribes ha iniciat aquesta setmana la instal·lació de vuit càmeres de videovigilància i control d’accés a les zones de vianants amb la voluntat de garantir la pacífica convivència i la seguretat dels veïns i veïnes i millorar el control d’accés de vehicles a aquestes zones. Es posaran en marxa a partir del pròxim mes de febrer 2023.

Només es permetrà la circulació de vehicles a veïns i veïnes titulars, llogaters i usuaris d’una plaça d’aparcament dins de l’àrea de vianants que disposin d’autorització i de llicència d’entrada i sortida de vehicles; també es permet l’accés temporal a vehicles d’emergència, els destinats a la prestació de serveis de les diferents administracions públiques o les persones que traslladin malalts o persones amb mobilitat reduïda amb domicili o atenció dins de l’àrea pel termini de temps imprescindible per dur a terme el servei.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha assegurat que és molt necessari implementar un nou sistema de control d’accés dels vehicles a les zones de vianants perquè “encara que en aquestes zones ja existeix una restricció de la circulació de vehicles amb abalisaments automatitzats, aquests moltes vegades estan espatllats per incivisme o per l’ús, i això comporta que tinguem entrada i sortida de vehicles de manera constant i dificulta realment la formula per la qual estan pensats aquests carrers que és de pacificació i prioritat de vianants”.

El nou sistema de control d’accessos serà un sistema de càmeres de vídeo automatitzades que faran la lectura i el reconeixement automàtic de plaques de matrícules en els accessos a aquestes zones de vianants. Garrido ha fet saber que el dilluns es va aprovar al Ple municipal el reglament que indica les diferents tipologies d’autorització d’accés, el procediment de concessió i extinció dels mateixos i el règim sancionador que formarà part de l’ordenança de civisme. Els vehicles que no respectin aquesta mesura seran sancionats a partir de 100 euros “per la utilització indeguda d’un accés a una zona que només poden accedir aquells que tenen autorització”. “Són imatges que rebrà i gestionarà la policia local amb l’únic objectiu de preservar aquests carrers per la prioritat de vianants”.

Durant el mes de desembre amb la col·laboració d’agents cívics es repartiran uns díptics informatius on s’explica el funcionament, qui pot sol·licitar el permís d’accés, com, etc. Al gener s’iniciarà el període de prova i al febrer es posarà en funcionament. El regidor de Governació, Alfons Moral, ha dit que “des del mes de desembre al febrer hi ha un període d’adaptació perquè les persones es puguin informar correctament. No es multarà”. A més, ha explicat que les persones per poder acreditar el dret d’accés a les determinades zones que estan instal·lades les càmeres de control, hauran de demanar una autorització a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de Sant Pere de Ribes o en el web de l’Ajuntament.

Zones on s’instal·len les càmeres de control

Ribes: 1 càmera Carrer Nou, cantonada Carrer de Sitges; 1 càmera Carrer Nou, cantonada Carrer Jaume Balmes; 1 càmera Carrer de l’Ensenyament, cantonada Carrer Nou; 2 càmeres Carreró de la Torreta, cantonada Carrer La Pau i 1 càmera Carrer del 9 de novembre, cantonada Carrer de Sitges.

Les Roquetes: 1 càmera Carrer de Sant Jordi, cantonada amb Carrer Roger de Flor i 1 càmera Carrer dels Almogàvers, cantonada amb Avinguda Catalunya.

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local