BOonificacions

Renfe retirarà durant un mes els abonaments gratuïts de Mitja Distància a les persones que en facin un ús irregular

L'operadora sancionarà els usuaris que reserven plaça i després no viatgen

Renfe retirarà durant un mes els abonaments gratuïts de Mitja Distància a les persones que en facin un ús irregular. ACN

Renfe retirarà durant un mes els abonaments gratuïts de Mitja Distància a les persones que en facin un ús irregular. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ministeri de Transports modificarà a partir d'aquest dimecres les condicions dels abonaments gratuïts de Mitja Distància, després que hagi detectat que alguns usuaris reserven plaça però no viatgen. En concret, Renfe ha detallat que confiscarà la fiança i anul·larà els abonaments a les persones que, almenys en tres ocasions, no cancel·lin la reserva amb dues hores d'antelació si finalment no agafen el tren. Els usuaris sancionats no podran tornar a sol·licitar l'abonament fins al cap de 30 dies. Així mateix, les noves condicions que entraran en vigor aquest dimecres també limiten a un màxim de quatre viatges diaris per abonament i no permetran reservar plaça en trens amb el mateix origen i destí en un període de temps concret.

Renfe ha detallat que enviarà un avís als usuaris que utilitzen de manera irregular els abonaments abans que se'ls retiri. Les noves condicions tenen per objectiu promoure el bon ús dels abonaments.

Així mateix, per tal de garantir el bon funcionament dels trens amb major demanda, l'operadora ha explicat que en els combois sense plaça reservada establirà un nombre màxim de places de peu. 

A partir de l'1 de gener el Ministeri de Transports també ha anunciat que llençarà un abonament específic pels menors d'edat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local