Habitatge social

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, visita els pisos de protecció oficial de Sitges abans del lliurament de les claus

La ministra ha explicat que s’està treballant en l’aprovació de la llei d’habitatge 'que ens ajudarà a consolidar i donar la volta a un model' que ha frenat el parc públic d'habitatge

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, visita els pisos de protecció oficial de Sitges abans del lliurament de les claus. Ajuntament de Sitges

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, visita els pisos de protecció oficial de Sitges abans del lliurament de les claus. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el secretari general d’Habitatge i Agenda Urbana, David Lucas, han visitat aquest dijous la segona promoció d’Habitatge de Protecció Oficial de Sitges, anomenada “Terral”, un projecte pioner de col·laboració publicoprivada entre l’Ajuntament de Sitges i entitats sense ànim de lucre, Fundació SALAS, Fundació Nou Lloc i Fundació Família i Benestar Social, subvencionat pel Pla Estatal de l’Habitatge 2018-2021. Aquest dissabte 17 de desembre a les 12 hores es farà el lliurament de claus a les persones i famílies adjudicatàries.

L’Ajuntament de Sitges va aprovar les bases amb els requisits per optar a la segona promoció d’Habitatge de Protecció Oficial (HPO) en règim de lloguer. La primera promoció de 43 habitatges a Abadessa Mª Lluïsa de Dalmau ja ha estat adjudicada a la primavera de 2022. La Terral és la segona promoció de les tres impulsades per l’Ajuntament en l’actual mandat. Consta de 4 edificis al carrer Felip Font i Falp, número 65, propera a la Bòbila, 62 habitatges, de dues a quatre habitacions amb superfícies que van dels 57 als 83 m2, amb patis o terrasses, aparcament i traster vinculats de 8 m2. Els edificis compten amb la màxima qualificació energètica AA+, per emissions de CO2 i per despesa energètica. En total es desenvoluparan tres promocions amb 175 habitatges públics de lloguer. La tercera s’adjudicarà l’any 2023 amb 70 habitatges a Lola Anglada 12-20.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha mostrat satisfacció per visitar la segona promoció d’Habitatge de Protecció Oficial de Sitges i ha manifestat que és una mostra de les polítiques que s’estan desplegant des del conjunt de les institucions i especialment per part del govern d’Espanya que “a través del Pla Estatal d’Habitatge i els recursos destinats dels fons europeus, fem possibles promocions com aquestes tan importants i necessàries per a la ciutadania”.

Sánchez ha valorat la feina de les fundacions que formen part de Cohabitat, com són Fundació SALAS, Fundació Nou Lloc i Fundació Família i Benestar Social, amb les quals “estem treballant i donant subvencions perquè puguin construir habitatges que siguin assumibles per part dels ciutadans i de les ciutadanes” i ha assegurat que el govern d’Espanya “continua apostant per aquesta col·laboració institucional i coordinació imprescindible per donar resposta a una de les més grans necessitats que té la ciutadania com és l’accés a l’habitatge”.

La ministra també ha fet saber que s’està treballant en “l’aprovació de la llei d’habitatge que ens ajudarà a consolidar i donar la volta a un model que en els darrers anys per la dolenta acció d’altres governs va fer que no hi hagués un parc públic d’habitatge que pogués donar resposta a aquestes necessitats” i ha recordat que “Catalunya hem destinat des del 2018, per una banda, 480 milions d’euros i enguany hem destinat al voltant 420 milions d’euros i, per tant, això indica que tres de cada quatre euros que destina la Generalitat a polítiques d’habitatge provenen de fons i recursos del govern d’Espanya”.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha compartit que “la visita de la ministra és força important per donar suport a les polítiques d’habitatges que estem fent a Sitges i també és dona valor a un model pioner”. “Amb les fundacions hem trobat la fórmula perfecta per fer habitatge a preu just, ja que el nostre objectiu principal és fer més habitatges per regular el preu general”.

Les edificacions són 100% públiques i de lloguer per a 7 anys, amb un preu mensual situat entre els 525 i els 764 euros, excloses despeses comunitàries i de subministraments. Mantindran la titularitat municipal, ja que el sòl no es ven. Tant la construcció com el lloguer es gestionarà per les quatre fundacions sense ànim de lucre i promotores d’habitatge social: Fundació SALAS, Fundació Nou Lloc i Fundació Família i Benestar Social. Amb aquest model s’ha permès aconseguir: reduir el cost dels habitatges un 20% i situar-lo en un preu de 7€/m2, augmentar l’eficiència energètica, incorporar components socials i establir reserves especials per a ingressos baixos i emergència residencial i agilitzar processos i termini d’entrega de claus.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local