BV-2113

S’inicien les obres de construcció de l’últim tram de carril bici i de vianants a Puigmoltó

Aquest tram de la carretera BV-2113 completa l’itinerari sencer per unir els nuclis de Ribes i les Roquetes

S’inicien les obres de construcció de l’últim tram de carril bici i de vianants a Puigmoltó. Ajt Sant Pere de Ribes

S’inicien les obres de construcció de l’últim tram de carril bici i de vianants a Puigmoltó. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les obres per construir el nou tram de carril bici i de vianants des de la rotonda de la C-32 i l’accés de Puigmoltó a la carretera BV-2113 ja estan en marxa. Aquest itinerari permetrà la unió entre els nuclis de Ribes i les Roquetes amb condicions de seguretat adequades tant per als vianants com per a ciclistes, potenciant, així, la mobilitat sostenible, els hàbits saludables i l’ús de transports d’emissió zero.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; el regidor d’Urbanisme, Fran Perona, i el diputat president delegat de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona han visitat aquest dimarts les obres del nou carril. L’alcaldessa ha explicat que es tracta d’un projecte “molt demandat per la ciutadania” perquè, a més de connectar els dos nuclis, també “facilitarà la mobilitat diària als treballadors i treballadores de l’Hospital Residència Sant Camil”.  També ha destacat “la vessant turística” del projecte, ja que permetrà “apropar elements com el recentment inaugurat Castell de Ribes, on es podrà arribar fàcilment a través d’aquest itinerari i del passeig de Circumval·lació”.

El diputat de l’Àrea d’Infraestructures ha afirmat que el quilòmetre de longitud d’aquest tram és “importantíssim perquè s’obre un nou ventall per a la ciutadania i per a la mobilitat, és unir dos nuclis i generar una via de salut i benestar”. Pons també ha indicat que per la carretera BV-2113 hi passen més de 1.000 vehicles diaris i tenir aquest carril bici i de vianants “donarà seguretat” a les persones que l’utilitzin sent un itinerari “important per a la comarca del Garraf”.

Itinerari per a vianants i carril bici

L’actuació contempla la construcció d’un itinerari per a vianants de dos metres d’amplada i un carril per a ciclistes de dos metres i mig d’amplada. Ambdós estan segregats de la carretera amb una barrera de contenció mixta de fusta-acer; un parterre separarà els vianants dels ciclistes, i també s’instal·larà enllumenament solar. Aquest últim traçat serà connector dels dos trams extrems existents i anirà adossat a la carretera BV-2113, entre l'accés nord de Puigmoltó i la rotonda que serveix de nus d'accés a la C-32, sempre pel costat de ponent.

Les obres que durà a terme la Diputació de Barcelona tenen un pressupost d’1.423.146,16M€ i el termini d’execució serà de 6 mesos. La finalització d’aquest tram culminarà amb un projecte global: un carril bici i de vianants de gairebé 5 quilòmetres. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local