Reciclatge

Vilafranca rebaixarà un 20% el rebut de la brossa a qui faci compostatge casolà

La brossa orgànica representa aproximadament un 40% de la brossa generada en un habitatge, així que pot suposr estalviar-se molts viatges als contenidors

Vilafranca rebaixarà un 20% el rebut de la brossa a qui faci compostatge casolà. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca rebaixarà un 20% el rebut de la brossa a qui faci compostatge casolà. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Totes aquelles persones que facin compostatge casolà poden gaudir de la reducció d’un 20% en la quota corresponent a la taxa de recollida d’escombraries. Les persones interessades ho han de sol·licitar per escrit fins al 15 de febrer. La sol·licitud s’ha de fer a l’Organisme de Gestió Tributària, que és l’organisme en qui l’Ajuntament té delegat el cobrament dels impostos municipals. El tràmit es pot fer a través de la Seu Electrònica (orgt.diba.cat) o de manera presencial a les oficines del carrer de la Lluna, de dimecres a divendres, de 8.30 a 14h, sol·licitant cita prèvia a través del web o al telèfon 93 472 92 15).

Fer compostatge casolà

Qui disposi d’una terrassa o un jardí, ara pot ser un bon moment per començar a compostar els residus orgànics i poder sol·licitar la reducció a partir del proper any. La brossa orgànica representa aproximadament un 40% de la brossa generada en un habitatge, així que pot suposr  estalviar-se molts viatges als contenidors. Ambientalment, els beneficis són molts: es redueix la quantitat de residus que cal recollir, transportar i gestionar i s’obté adob natural que torna al cicle de la natura.

Per adherir-se al Programa de Compostatge, cal posar-se en contacte amb el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca mitjançant el correu mediambient@vilafranca.cat i es rebrà informació sobre xerrades i recursos existents.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local