Nou camí de ronda

El Vendrell renaturalitzarà el litoral amb una ajuda de més de 350.000 euros del Ministeri per la Transició Ecològica

S'implementarà un projecte de recuperació dunar amb tancats a les platges entre Sant Salvador i el Francàs

El Vendrell renaturalitzarà el litoral amb una ajuda de més de 350.000 euros del Ministeri per la Transició Ecològica. ACN

El Vendrell renaturalitzarà el litoral amb una ajuda de més de 350.000 euros del Ministeri per la Transició Ecològica. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ministeri per la Transició Ecològica destinarà més de 357.000 euros a renaturalitzar les platges de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs, al Vendrell, amb diverses accions que es desplegaran fins el 2024, segons ha anunciat el govern local aquest divendres. "Hem de fer accions per protegir la barrera natural, que és la sorra, per evitar que el mar entri quan hi ha onatge", ha recalcat la regidora de Platges, Bárbara Peris. El pla preveu la creació de dunes delimitant espais protegits i tancant alguns dels actuals accessos a la platja perquè la sorra i l'aigua no arribi al passeig marítim. També s'instal·laran captadors de sorra, es retirarà la vegetació invasora i es plantaran espècies autòctones.

Segons la informació exposada per Peris, es podrien construir entre 20 i 30 tancats al llarg del litoral vendrellenc. En aquests espais es produirà una acumulació de sorra i es plantarà vegetació autòctona com joncs. "Hem d'adaptar les platges al canvi climàtic i recuperar espais que s'han privatitzat i que són públics", ha comentat Peris, tot i que ha avançat que seguiran havent locals instal·lats a la platja.

La regidora ha assegurat que els treballs podrien començar abans de l'estiu, però des del consistori han demanat que s'iniciïn al setembre per no coincidir amb el moment de l'any que el municipi rep més visitants.

Nou camí de ronda

D'altra banda, Peris ha avançat que el govern espanyol podria destinar 1,6 milions d'euros per recuperar el camí de ronda entre el Francàs i Roda de Berà. Tindria una partida d'1,6 MEUR i s'acabaria unint amb les platges de Calafell, Cunit, Cubelles i Vilanova i la Geltrú. Pel que fa al tram del Vendrell, aniria de Cala Berenguer a Roda de Berà, traçant 1,3 quilòmetres.

Peris ha assegurat que el Francàs "és una zona de servitud de trànsit que ara està privatitzada" i ha insistit en què "cal protegir-la perquè no s'hi construeixi", fent un camí de ronda.

La regidora també ha avançat que l'Ajuntament ja té una proposta per implantar zones sense fum a les platges aquest estiu, si bé aquesta s'ha d'acabar de consensuar. La intenció és, com a mínim, aplicar la restricció del tabac a la zona de les Madrigueres i al tram entre Cala Berenguer i l'Hotel Nuba. En paral·lel, aquest estiu es desplegarà una campanya per repartir cendrers a tots els usuaris de les platges.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local