Raons de pes

Una campanya de la Mancomunitat promou la compra a granel i els envasos reutilitzables

La iniciativa començarà a desplegar-se el proper 6 de març a Puigdàlber i paulatinament s’anirà implantant a Castellví de la Marca, Olesa de Bonesvalls i Vilobí del Penedès

Una campanya de la Mancomunitat promou la compra a granel i els envasos reutilitzables. Mancomunitat

Una campanya de la Mancomunitat promou la compra a granel i els envasos reutilitzables. Mancomunitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona amb la col·laboració dels ajuntaments de Puigdàlber, Castellví de la Marca, Olesa de Bonesvalls i Vilobí del Penedès posen en marxa la campanya “Raons de pes” per fomentar la compra a granel i reduir els envasos d’un sol ús tot promovent la compra al comerç local del municipi. La iniciativa començarà a desplegar-se el proper 6 de març a Puigdàlber i paulatinament s’anirà implantant a la resta de municipis adherits.

La campanya neix a iniciativa de l’entrada en vigor del nou Reial Decret 1055/2022 que busca fomentar que es generin menys residus d’envasos i reduir el seu impacte en el medi ambient, apostant per fomentar la venda a granel com l’opció més sostenible, així com promoure entre els establiments comercials l’acceptació de recipients reutilitzables dels consumidors per a fer les compres.

Amb la incorporació d’aquests nous hàbits de consum, a més de generar menys residus plàstics, aconseguim que els aliments i els productes alimentaris que es venen a granel siguin més saludables i sense la presència de microplàstics, es fomenta un comerç local més sostenible i es contribueix a mitigar el canvi climàtic, reduint les emissions de Co2 que genera la producció d’envasos.

L’any 2022 la planta de tractament de la Mancomunitat Penedès-Garraf va gestionar prop de 5,7 milions de quilos de residus plàstics, el que equivaldria a omplir 92 habitatges de 150 m2. La producció d’aquests materials plàstics i la seva posterior recollida i tractament, suposen un altíssim impacte econòmic i ambiental.

Comprar amb el teu envàs reutilitzable té premi

Tots els comerços i establiments adherits a la campanya es podran reconèixer amb un distintiu i oferiran als seus clients la possibilitat de comprar a granel fent ús del seu propi envàs reutilitzable, net i eixut. En aquests establiments es lliurarà una targeta de fidelització als clients i, per cada compra que es realitzi utilitzant el propi envàs, es rebrà un adhesiu. Acumulant-ne sis, l’establiment obsequiarà al client amb una bossa reutilitzable.

Coincidint amb la campanya, s’habilitarà a cadascun dels municipis l’exposició Prou! Plàstics, on els visitants podran sensibilitzar-se i conèixer més de prop la problemàtica que es deriva de la gran utilització de plàstics d’un sol ús, per al medi ambient i per a les economies de les nostres societats. També es programaran visites guiades a l’exposició per als centres educatius de cada localitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local