Peatges

El Penedès Marítim convoca una marxa lenta el 29 de març per reclamar la gratuïtat del peatge de la C-32

La concentració serà a les 10 hores al Carrefour del Prat de Llobregat i la marxa anirà fins al Parlament

El Penedès Marítim convoca una marxa lenta fins al Parlament de Catalunya. CC Garraf

El Penedès Marítim convoca una marxa lenta fins al Parlament de Catalunya. CC Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Pacte del Penedès Marítim convoca una marxa lenta el 29 de març per reclamar la gratuïtat del peatge de la C-32 de Vallcarca i de Cubelles per viatges recurrents. La concentració s’iniciarà a les 10 hores al centre comercial Carrefour del Prat de Llobregat i la marxa anirà fins al Parlament de Catalunya.

La Comissió de Penedès Marítim lamenta la manca de resposta per part del Govern de la Generalitat davant la demanda de trobar una solució per garantir la gratuïtat de la C-32 per bonificació per recurrència, que en 24 hores, els set dies de la setmana, els conductors entrin i surtin del territori sense pagar. La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, ha manifestat que “no hem obtingut cap resposta a la demanda d’una reunió urgent amb el Departament de Territori per trobar una solució per garantir en la C-32 una mobilitat ràpida, segura i gratuïta. Malauradament, ens veiem obligats a fer noves mobilitzacions per aconseguir una mobilitat que ens permeti ser competitius”.

El portaveu de Penedès Marítim, Jaume Casañas, ha compartit que fins que el Departament de Territori no escolti les demandes “continuarem amb les mobilitzacions”. Aquesta vegada, el 29 de març, serà a Barcelona per tenir “més visibilitat i repercussió”. La concentració serà a les 10 hores al centre comercial Carrefour del Prat de Llobregat, la marxa continuarà per les rondes, sortida 21 (Ciutat Vella) i fins al Parlament. “Hem de tenir en compte que la nostra demanda és territorial i no partidista, una reivindicació justa, legitima i necessària per al territori i no podem esperar que el 2039 acabi la concessió. Volem ara una mobilitat de qualitat que garanteixi la seguretat”.

La Comissió, el passat mes de febrer, va presentar al Parlament una sol·licitud per modificar els Pressupostos del Govern 2023, per tal d’incloure-hi els 15 milions d’euros per una mobilitat gratuïta per totes les persones que facin un ús recurrent de la C-32. Casañas ha afirmat que “van dir que serien uns pressupostos expansius i nosaltres, arran d’això, vam pensar que enguany seria una oportunitat històrica, però no ha estat així, la nostra demanda no ha estat acceptada i de moment no sabem que passarà. Malgrat això, continuarem reclamant els nostres drets”. El portaveu de Penedès Marítim espera que “aquesta vegada hi hagi un retorn, ja que som uns dels territoris més castigats per les polítiques de mobilitat”.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha dit que “el peatge penalitza tant els ciutadans que s’han de desplaçar com les persones que venen a treballar al territori i això ens fa menys competitius”. A més, Garrido ha valorat que és “un fet greu que les persones que venen a treballar es trobin amb un peatge que no és gens econòmic. Per exemple, el personal sanitari que ve a treballar al Consorci Sanitari del Garraf”.

La presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Neus Lloveras, ha afegit que “hi ha moltes empreses al nostre territori que veuen la seva competitivitat greument afectada per trobar personal a causa del peatge de la C-32. És una errada molt important pel desenvolupament econòmic de les nostres comarques”.

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, ha destacat que “Si volem un territori en igualtat de condicions que els de la resta, el Govern de la Generalitat no li queda un altre remei que avançar i escoltar la nostra demanda i veure que no hi ha un altre camí i que és un territori que contribueix a l’economia de Catalunya”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local