L’Aguait

La cultura de l’aigua, el nou projecte del Camí del Riu a Sant Joan de Mediona

Es tracta d'un projecte liderat per CEPVI i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès que vol conscienciar sobre la importància de l’aigua en el passat, el present i el futur

La cultura de l’aigua, el nou projecte del Camí del Riu a Sant Joan de Mediona. CC Alt Penedès

La cultura de l’aigua, el nou projecte del Camí del Riu a Sant Joan de Mediona. CC Alt Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El divendres 2 de juny, a les 17,30 h, als rentadors de Sant Joan de Mediona, s’inaugurarà la instal·lació temporal “L’Aguait”, un element d’arquitectura efímera que recorrerà durant 4 mesos els 6 municipis del Camí del Riu (www.elcamidelriu.cat). En el seu recorregut (38,5 km), “L’Aguait” seguirà el curs descendent de l’aigua de les conques dels rius Mediona-Riudebitlles, Lavernó i Anoia (passant per Mediona, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Sant Sadurní d’Anoia) i remuntant el curs de l’aigua al municipi de Subirats.

Durant tres setmanes “L’Aguait” estarà ubicat a cadascun dels sis municipis, a prop de la llera del riu, en un espai on es faran activitats molt diverses que tindran com a objectiu la conscienciació sobre la importància de l’aigua, la seva gestió i la manera com configura el paisatge.

“L’Aguait” ha estat dissenyat pels alumnes del Màster internacional d’arquitectura efímera de l’Escola de Disseny Elisava. Tot al llarg de la setmana que ve (29 de maig-2 de juny), els 16 alumnes i els tutors del màster s’instal·laran a la comarca, a prop de Mediona, per acabar la construcció de l’element i per establir les bases on anirà col·locat a cadascun dels 6 municipis.

Des del moment que “L’Aguait” s’instal·larà a Mediona, començaran les activitats relacionades amb la Cultura de l’Aigua que l’acompanyaran durant els propers 4 mesos i que estan obertes a la participació de tota la ciutadania.

Aquestes activitats estaran organitzades per l’associació Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola, els ajuntaments i les entitats de cadascun dels 6 municipis i s’aniran anunciant prèviament a la web de CEPVI (www.cepvi.cat).

El projecte “La Cultura de l’Aigua” compta amb la participació i el finançament dels 6 ajuntaments del Camí del Riu (Mediona, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit, Sant Sadurní d’Anoia i Subirats) i ha rebut també el suport de la Fundació Pinnae.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local