Inventari

Un estudi determina que més de 60 camins de Vilanova i la Geltrú són de domini públic

L'anàlisi es basa en mapes d'èpoques diferents, fotografies històriques i altra documentació com ara les dades cadastrals per decidir sobre la titularitat pública del camí

Un estudi determina que més de 60 camins de Vilanova i la Geltrú són de domini públic. Ajuntament de Vilanova

Un estudi determina que més de 60 camins de Vilanova i la Geltrú són de domini públic. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilanova i la Geltrú compta en el terme municipal amb més de seixanta camins de domini públic documentat. Ahir es va presentar l'inventari municipal dels camins de Vilanova i la Geltrú que recopila els traçats amb indicis contrastats de la seva titularitat pública.

L'estudi analitza un total de 69 camins i la seva presència en documentació diversa, per tal de determinar si històricament han estat d'ús o servei públic, cosa que determina que el municipi n'és el propietari.

L'anàlisi es basa en mapes d'èpoques diferents, fotografies històriques i altra documentació com ara les dades cadastrals per decidir sobre la titularitat pública del camí.

La fase tècnica i de redacció de l'inventari de camins de VNG l'ha dut a terme un grup tècnic municipal interdisciplinari amb la col·laboració d'estudiosos locals i el suport tècnic en la redacció de la Diputació de Barcelona.

La presentació de l'estudi va anar a càrrec de Xavier Serrano de Sebastián, enginyer agrícola, especialista en inventari de camins, dels serveis tècnics del Servei de Medi Ambient. La sessió va comptar amb la presència de representants d'entitats ambientals i veïnals, membres de la taula de primer sector, el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Xavier Serra i altres persones interessades en aquest treball.

Un cop elaborat el document tècnic d'inventari de camins públics, les properes passes per a validar-lo serien l'aprovació al Ple Municipal, amb un període d'al·legacions posterior, i l'aprovació definitiva.

Els camins s'equiparen a béns immobles de propietat pública i llur sòl és públic. Segons la llei, tots els camins que donen un ús o servei públic gaudeixen de la protecció jurídica dels béns de domini públic, tant si es tracta de camins asfaltats, pistes forestals o corriols. La seva identificació és fonamental per a la seva defensa i protecció.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local