Plana

El bus interurbà connectarà Vilanova i Vilafranca cada mitja hora a partir del setembre

Vilanova i la Geltrú reclama la connexió en bus entre els municipis del gran Penedès i un enllaç directe amb la UAB

El bus interurbà connectarà Vilanova i Vilafranca cada mitja hora a partir del setembre. Ajuntament de Vilanova

El bus interurbà connectarà Vilanova i Vilafranca cada mitja hora a partir del setembre. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les línies d'autobús entre el Garraf i Barcelona compten des d'ahir amb quatre nous vehicles. Plana, que presta el servei interurbà de viatgers a la comarca, ha presentat nous autobusos que s'incorporen a la flota. A més, l'empresa ha avançat que a partir de setembre augmentarà significativament la connexió amb Vilafranca del Penedès.

Josep Albert Vallcorba, president de Grup Plana, ha dit que "està previst el 4 de setembre iniciar una ampliació importantíssima del servei Vilanova- Vilafranca, que significarà fer un servei a les hores punta cada mitja hora i a les hores vall, cada hora".

L'alcalde de VNG, Juan Luís Ruiz, s'ha mostrat satisfet per aquest reforç, que ha qualificat d'"excel·lent notícia per la ciutat", i ha agraït a la direcció general de Transports de la Generalitat i a Plana "l'aposta que fa per la ciutat i el nostre territori en el transport públic". Ruiz afirma que VNG "ja fa anys que aposta per la sostenibilitat en la seva mobilitat" i recorda que "encara tenim una sèrie de dèficits, un d'ells és la mobilitat interna al gran Penedès".

Juan Luís Ruiz ha valorat com "una excel·lent iniciativa" els busos exprés, que connecten VNG amb Barcelona, amb una mitjana diària superior als 3.000 viatgers, i ha demanat a Generalitat i a l'empresa que valorin altres línies, molt reclamades pel territori, com ara la connexió amb la Universitat Autònoma.

En aquest sentit, Oriol Martori, director general de Transports i Mobilitat, ha explicat que la Generalitat "ha fet una gran aposta per millorar els serveis, sobretot el bus exprés, que ens està connectant, de manera molt eficient, amb Barcelona", i s'ha compromès a noves millores, "la del Penedès i també la de l'Autònoma són dues actuacions que estem estudiant de cara a l'any 2024".

A més del servei de connexió amb Barcelona, Plana també gestiona les línies amb Tarragona, l'aeroport, i la interconnexió entre els centres hospitalaris del Garraf i Penedès. L'alcalde creu que "la ciutadania de VNG aposta clarament pel transport públic, en detriment del privat. Aquesta també és l'aposta que hem de fer com a ciutat, com a territori i com a país".

Els quatre autobusos presentats són de la marca MAN, amb la màxima certificació ambiental Euro6. Disposen de 63 seients, adaptats per persones amb mobilitat reduïda, i amb les més avançades tècniques de seguretat incorporades. Els quatre vehicles nous se sumen als 68 que ja fan el servei Garraf-Barcelona-Garraf.

Integració línies urbanes i interurbanes

Plana, a banda de tenir la concessió del transport interurbà al Garraf, també gestiona l'L3 i l'L4 a VNG, integrades en els seus recorreguts interurbans. Aquesta integració de dues línies urbanes es va produir arran d'una sentència judicial, després d'una denúncia de l'empresa l'any 2015 i que la justícia li donés la raó.

Sobre aquesta coincidència, el director general de Transport, ha explicat que "ens preocupa la integració de les línies urbanes i interurbanes, cada vegada més estem signant més convenis de cooperació amb els ens locals per fer el sistema el més eficient possible". Oriol Martori aposta per la integració, "no només tarifària sinó també tecnològica, amb el desplegament de la T Mobilitat". Martori considera que tenir "tots els serveis urbans i interurbans integrats i que es combinin, millora els serveis de cara als usuaris".

Més de tres mil viatgers cada dia

Les dues línies que uneixen VNG amb Barcelona transporten cada dia més de 3000 passatgers. L'e15.1, que connecta la capital del Garraf amb el centre de Barcelona, té una mitjana d'usuaris diaris de 2.200, i l'e15.2, que va fins a l'avinguda Diagonal, oscil·la entre 800 i 900 trajectes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local