Central del Foix

Cubelles engega el procediment perquè s'instal·li un centre logístic a l'antiga tèrmica

S'aprova inicialment el canvi d'usos del sòl industrial tèrmic a industrial logístic

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple de l'Ajuntament de Cubelles ha aprovat la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) perquè als terrenys de l'antiga central tèrmica del municipi s'hi pugui aixecar un centre logístic. Així ho ha refermat aquest divendres amb la celebració d'una sessió extraordinària i que ha comptat amb els vots a favor de l'equip municipal (format per UC11-Compromís Municipal, PSC i Cubelles En Comú Podem-Confluència) i els partits de Vox, PP i Junts per Cubelles, l'abstenció d'ERC i la postura contrària de la CUP.

El juny del 2022 es va donar a conèixer el projecte d'OUA Grup, la firma andorrana volia construir un centre logístic de més de 76.000 m2. Això suposaria la creació de més de 300 llocs de treball directes, segons els càlculs municipals. L'empresa preveia una inversió de 100 MEUR, una xifra que contemplava la compra dels terrenys, propietat d'Endesa, i les obres per aixecar les naus.

La proposta de la companyia dibuixa un sostre vegetal a totes les instal·lacions, subministrament elèctric solar, una integració visual amb el paisatge que l'envolta i zones enjardinades a banda i banda dels terrenys.

Primer pas per un càmping de luxe

En la mateixa sessió plenària s'ha donat llum verda a l'aprovació provisional del Pla Especial Urbanístic (PEU) perquè s'implanti un càmping de luxe a la zona de Mas Guineu. El punt ha comptat amb els vots favorables de les forces que integren el govern municipal i també Vox, Junts, ERC i PP i l'abstenció de la CUP. Es tracta d'un projecte que va presentar fa anys Vilanova Park i que pretén construir el complex en una superfície de més de 300.000 m2.

Tant un com altre punt ha comptat amb la denúncia de la Plataforma SOS Plana Litoral que ha defensat la instal·lació d'iniciatives a la localitat que apostin per la sostenibilitat en un context de crisi climàtica.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local