Peatges

Els municipis del Penedès Marítim reclamen més bonificacions a la C-32 per als usuaris freqüents

S’han definit dos objectius estratègics: aconseguir el 100% de bonificació per tràfic recurrent entre El Vendrell i Sitges per la C32, i demanar més bonificacions pel tràfic recurrent al peatge de Vallcarca

Els municipis del Penedès Marítim reclamen més bonificacions a la C-32 per als usuaris freqüents. Sheima Abdelmalek

Els municipis del Penedès Marítim reclamen més bonificacions a la C-32 per als usuaris freqüents. Sheima Abdelmalek

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest divendres ha tingut lloc la primera trobada de la Comissió de Penedès Marítim des de l'inici de la nova legislatura amb la qüestió de la mobilitat com a gran problema a la zona del Garraf i el Penedès. En aquest sentit, s’han definit dos objectius estratègics: aconseguir el 100% de bonificació per tràfic recurrent entre El Vendrell i Sitges per la C32, i demanar més bonificacions pel tràfic recurrent al peatge de Vallcarca.

Aquesta problemàtica, que ha estat i és una preocupació recurrent en aquest territori, va quedar palesa el mateix dia de la reunió del pacte, divendres, amb l'incident del descarrilament a Vilanova i la Geltrú, deixant a molts ciutadans sense opció de transport i creant noves retencions a la línia de Rodalies, Renfe. Segons Jaume Casañas, alcalde de Cunit i membre de la comissió, la falta d'alternatives de transport entre Vilanova i la Geltrú i el Vendrell ha deixat a la població local desemparada. Una de les principals demandes plantejades és la instauració d'un servei d'autobús exprés. A més, es requereix una millora substancial del transport públic a tot el territori. Cosa que creu que farà la vida més fàcil a la ciutadania, ja que d'aquesta forma aquest podran moure's amb més facilitat i tindran més oportunitats laborals, a part que molts professionals d'altres ciutats tindran un accés fàcil a les poblacions i els hi serà més fàcil poder venir a treballar fins aquí.

L'origen d'aquest pacte de Penedès Marítim es basa en la C-32, una via que ha generat discussions des de fa molt de temps. Es manté com a pendent un compromís per part del departament per a la gratuïtat del trajecte Cubelles - Vilanova i la Geltrú, i s'insta a una reunió amb la conseller per poder presentar totes les propostes. Els membres de la comissió confien en la possibilitat d'aconseguir una bonificació del 100% per a aquest trajecte, tal com ja existeix entre el Vendrell i Cubelles, anomenat Ronda Penedès. No obstant això, busquen l'ampliació fins a Sitges, rebatejant-lo com a Ronda Penedès Marítim.

Creient que existeix un finançament disponible, estan disposats a col·laborar amb el departament per trobar una solució que beneficiï els ciutadans que es desplacen entre el Vendrell i Sitges. A més, es pretén treballar per millorar la bonificació del peatge de Vallcarca per als usuaris recurrents. Segons l'alcalde Jaume Casañas i la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, més de mig milió de persones mantenen una estreta interacció amb l'àrea metropolitana, i demanen polítiques de discriminació positiva per als residents, donada la seva dependència d'aquesta àrea.

L'accés a la zona metropolitana, ja sigui a través del transport públic o privat, resulta complicat i això suposa una limitació a la població pel que fa a mobilitat. L'única alternativa de qualitat i seguretat per moure's és la C-32, per la qual cosa es comprometen a lluitar per aconseguir aquesta bonificació, amb especial prioritat en el tram de Cubelles, i, sobretot, en tot el que concerneix el transport públic.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local