Transport públic

El Govern preveu disposar d'un nou sistema d'autobusos interurbans a partir del 2028

Territori dissenyarà una nova xarxa i un nou model de gestió, aprofitant que acaben diverses concessions

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Govern preveu disposar d'un nou sistema d'autobusos interurbans a partir del 2028. El Departament de Territori dissenyarà una nova xarxa i un nou model de gestió, aprofitant que durant els pròxims anys acaben diverses concessions. L'objectiu és tenir un model "més eficient i sostenible", adaptat a les necessitats del territori i amb una xarxa "comunicada i coordinada" amb el tren i la demanda a les zones de baixa densitat de població. Un grup de tècnics realitzarà el conjunt de tasques per definir el nou model durant els pròxims tres anys. També determinarà les característiques dels vehicles, el nou marc de relació amb les empreses operadores i els requisits de qualitat i prestació del servei.

L'estructura actual de concessions i serveis d'autobusos interurbans té origen entre el 1960 i el 1980. És per aquest motiu que la conselleria que encapçala Ester Capella assegura que cal una "revisió" del conjunt del sistema per tal de dissenyar una nova xarxa que doni "la millor atenció possible" a les necessitats de mobilitat.

Segons xifres del Govern, el transport públic interurbà per carretera transporta cada any uns 70,6 milions de passatgers. La xarxa disposa de 849 línies, 1.483 vehicles i una longitud de 18.152 quilòmetres.

Per definir el nou model, Territori preveu dur a terme un procés de participació amb diversos col·lectius, entre ells els usuaris.

El Departament de Territori assegura que els autobusos interurbans  són, en moltes zones, l'únic mitjà de transport disponible i un "instrument cabdal" per al reequilibri territorial i la igualtat d'oportunitats de totes les zones.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local