Junta de Govern Local

Vilanova aprova inicialment del Pla de Millora Urbana de Cap de Creu

S'inicia de nou el procés per reordenar la zona per sobre de la rambla Samà amb habitatges, una plaça i un equipament

Vilanova aprova inicialment del Pla de Millora Urbana de Cap de Creu. Ajuntament de Vilanova

Vilanova aprova inicialment del Pla de Millora Urbana de Cap de Creu. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Junta de Govern Local va aprovar la setmana passada inicialment el Pla de Millora Urbana (PMU) de Cap de Creu. Es tracta del projecte per reordenar urbanísticament una àrea del centre de la ciutat de més de 8.500 m² en dues illes, a banda i banda del carrer de Manuel de Cabanyes, delimitades al nord pel carrer de Tarragona, a l'oest pel carrer dels Picapedrers, a l'est pel carrer Santa Anna i el carrer de les Tires i al sud pel carrer de Sant Onofre.

El document de Pla se sotmet de nou a l'aprovació inicial, que s'havia fet a principis d'any, per incorporar alguns ajustos en l'ordenació. La proposta per la zona inclou habitatges, una plaça i un equipament per al barri. El regidor d'Urbanisme, Gerard Llobet, destaca pel que fa a la previsió de sòl residencial, que "es reserva el 30% del total a la construcció d'Habitatges de Protecció Oficial".

El document s'ha redactat en compliment de la modificació del Pla General, aprovada l'any 2017. Aquesta modificació va eliminar la prolongació de la Rambla Samà, finalitzant així un llarg procés de discussió sobre aquesta via.

La Junta de Compensació del sector Cap de Creu ha proposat la tramitació d'aquest PMU que comportarà el desenvolupament urbanístic d'un sector de la ciutat sense gaire zones dedicades a espai públic i equipaments. Segons la proposta, el sòl privat del sector se situarà en un màxim del 35% de la superfície, dedicant el sòl restant als espais lliures i equipaments. El sostre màxim d'edificació se situarà en 10.270 m². Per coherència amb el teixit urbà de la zona, el màxim d'alçada possible dels immobles serà similar a les edificacions de l'entorn. La zona d'ús públic es concentraria en els interiors d'illa per poder generar una plaça en una àrea del centre força densa. El nombre d'habitatges previst és de 116 dels quals 35 seran en règim de protecció oficial.

Posteriorment al document de PMU, s'haurà de redactar el projecte de reparcel·lació i el d'urbanització, que detallarà el disseny de l'espai públic amb criteris de sostenibilitat ambiental.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local